23 Νοε 2009

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΝΕΑΝΙΚΑ: ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ!

Μια φωτογραφία από το Πανελλήνιο Παίδων Κορασίδων 2008, που δείχνει την αγωνία της μάχης, όπως συμβαίνει και στα final-8! Η ομάδα μας αγωνίζεται σε κρίσιμο αγώνα με την Ελευσίνα, ενώ η Ειρήνη Λιάπη και ο Στέλιος Αποστολάκος συζητούν με την αγωνία ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους για τα τεκταινόμενα στη σκακιέρα! Στο συγκεκριμένο ματς αγωνίζονται οι Λεωνίδας Λιάσκος, Παναγιώτης Ρηγάτος, Ιάσων Αποστολάκος, Πολυχρόνης Δρακόπουλος, Θεοδώρα Κουτσογιαννοπούλου και η Φιλίππα Λιάπη η οποία δεν απεικονίζεται στη φωτογραφία. Όρθιοι διακρίνονται οι αρχηγοί των δύο ομάδων που παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον την αναμέτρηση: οι έμπειροι μετρ Δημήτρης Αλεξάκης και Γιάννης Σπυρακόπουλος!

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση των πρωταθλημάτων παίδων και παμπαίδων  Αττικής με  την ομάδα των παμπαίδων του Σ.Ο. Αιγάλεω να κυριαρχεί και την ομάδα των παίδων να αποκλείεται οριακά. Στο κύπελλο παμπαίδων ξεχωρίζει  ο αποκλεισμός για πρώτη φορά σε ένα δραματικό παιχνίδι του ΦΟΝ Επικοινωνία Ηρακλείου από το Φυσιολάτρη με 3,5-2,5. Θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι η ισοπαλία επαρκούσε στην ομάδα του Ηρακλείου, ενώ ο Φυσιολάτρης ήθελε μόνο τη νίκη. Στα άλλα αποτελέσματα ο Πειραϊκός νίκησε την Εστία Νέας Σμύρνης και κατέλαβε την τρίτη θέση αλλά στον προημιτελικό θα κληθεί να αντιμετωπίσει το Φυσιολάτρη, ο Πανιώνιος με την Καλλιθέα ήρθαν 3-3 που δίνει και στους δύο την πρόκριση, ο Ζήνων που έπαιζε από την αρχή με την πλάτη στον τοίχο με μια νέα νίκη στο Κορωπί αναρριχήθηκε στην πέμπτη θέση, ενώ ο Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή συντρίβοντας το Δία με 6-0 κατέλαβε την πολυπόθητη 8η θέση. Τα ζευγάρια των προημιτελικών είναι:    

  • Σ.Ο. Αιγάλεω- Σ.Ο. Ν. Φιλαδέλφειας    
  • Παράδεισος Αμαρουσίου- Σ.Ο. Καλλιθέας
  • Πειραϊκός - Φυσιολάτρης Νικαίας
  • Πανιώνιος- Ζήνων Γλυφάδας

Αν η ομάδα μας ξεπεράσει το εμπόδιο του Σ.Ο. Ν. Φιλαδέλφειας θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το νικητή του αγώνα Πανιωνίου-Ζήνωνα.

Στο πρωτάθλημα παίδων άλλη μια σκληρή μονομαχία αναμένεται με το διοργανωτή ΦΟΝ Επικοινωνία να συγκρούεται στον προημιτελικό με το Φυσιολάτρη. Την πρώτη θέση στην πρώτη φάση κατέλαβε η Π.Σ. Περιστερίου η οποία στο ντέρμπυ επικράτησε του Πανιωνίου με 4-2. Η τετράδα των προημιτελικών είναι:

  • Π.Σ. Περιστερίου- Σ.Α.Σ. Κορωπίου
  • Πανιώνιος- Σ.Ο. Χαλανδρίου
  • Φ.Ο.Ν. Επικοινωνία- Φυσιολάτρης Νικαίας
  • Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας- Σ.Ο. Καλλιθέας