5 Νοε 2009

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ


Ο θαυμάσιος πίνακας ενός εκ των μεγαλύτερων ζωγράφων όλων των εποχών,του Ευγένιου Ντελακρουά (1798-1863), με τίτλο "Άραβες παίζουν σκάκι" κοσμεί σήμερα την ιστοσελίδα μας! "Η σφαγή της Χίου" και " Η Ελλάδα στα ερείπια του Μεσολογγίου¨ δυο από τα σπουδαιότερα έργα του μεγάλου αυτού ζωγράφου της Ρομαντικής Σχολής!
Πλούσια σκακιστική δραστηριότητα στην Αττική παρατηρείται το Νοέμβριο με την προκήρυξη τριών νέων όπεν και οι επιλογές των παικτών δεν είναι λίγες.
Κατ' αρχήν το Σαββάτο ξεκινάει το παραδοσιακό Όπεν των Αμπελοκήπων. Μάλλιστα θα είναι το 100ό, αριθμός που αποτελεί ένα απλησίαστο ρεκόρ και μας αναγκάζει να ευχηθούμε συγχαρητήρια στον ακούραστο πρώην πρόεδρο της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας κ. Αχιλλέα Μητσάκο που συνεχίζει αυτήν την εξαιρετική προσπάθεια. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Σ.Ο. Αμπελοκήπων http://skaki.net/ambelokipi.html.

Επιπλέον, την Κυριακή ξεκινάει και το 3ο από τη σειρά ανοιχτών τουρνουά με την επωνυμία Κάισσα που διοργανώνουν ο Πανελλήνιος και ο Κότινος. Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Κυριακή και Πέμπτη σε αντιδιαστολή με τις διοργανώσεις των Αμπελοκήπων, της Πετρούπολης και παλιότερα του Αιγάλεω που διεξάγονται κάθε Σαββάτο και Τετάρτη. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των δύο σωματείων http://www.kotinoschess.ucoz.com/. Στο προηγούμενο τουρνουά νικητής ήταν ο Αλέξανδρος Κωστούρος, δεύτερος ο Κώστας Κεσόγλου και τρίτος ο γνωστός chessblogger Φίλιππος Κοεράντ. Συνολικά αγωνίστηκαν 22 σκακιστές.

Την άλλη εβδομάδα ξεκινάει άλλο ένα παραδοσιακό πλέον τουρνουά που διοργανώνει ο φιλόδοξος Δίας Πετρούπολης. Μετά την εντυπωσιακή παρουσία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Αλεξάνδρας Κόστενιουκ, η πλατεία της Πετρούπολης θα περιοριστεί στις αναλύσεις των παρτίδων κάποιων εκ των κοινών θνητών! Περισσότερα στην ιστοσελίδα του Δία http://asopdias.wordpress.com/ .