18 Νοε 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΙΔΩΝ:ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΥΡΟ!

Έργο του μεγάλου Γάλλου ζωγράφου Henri Matisse με τίτλο " Η οικογένεια του ζωγράφου" (1911, Μουσείο Ερμιτάζ, Αγία Πετρούπολη) που απεικονίζει δυο νέους να παίζουν σκάκι. Ο μεγάλος αυτός καλλιτέχνης, ο οποίος εκτός από κορυφαίος ζωγράφος ήταν και γλύπτης, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ομάδας των Φωβιστών!

Με τις συναντήσεις του 5ου και τελευταίου γύρου συνεχίζονται την Κυριακή τα διασυλλογικά νεανικά Αττικής με την ομάδα μας των παίδων να έχει πολύ δύσκολη κλήρωση αντιμετωπίζοντας την πολύ ισχυρή ομάδα του Φυσιολάτρη Νικαίας σε έναν αγώνα δίχως αύριο για τον χαμένο, ο οποίος τίθεται εκτός οχτάδας. Η ισοπαλία ευνοεί το Σ.Ο. Αιγάλεω που προκρίνεται διότι έχει έναν βαθμό παραπάνω, ενώ δεν επαρκεί για το Φυσιολάτρη που έχει βέβαια μια πλειάδα ισχυρών παικτών ικανών να κερδίσουν οποιοδήποτε παιχνίδι και θεωρούνται φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα ο Φυσιολάτρης διαθέτει στο ρόστερ του παίκτες σαν τον Καφώρο, το Φράγκο, το Μιχελάκο, τη Φράγκου, το Μπαρμπαγιάννη, τον Κουνταρδά και τη Θέμελη κάτι που αυτόματα δείχνει πόσο δύσκολο είναι το έργο των παικτών μας. Παρόλα αυτά οφείλουν να προσπαθήσουν για το καλύτερο. Στα άλλα παιχνίδια κυριαρχεί η μάχη του ΦΟΝ Επικοινωνία Ηρακλείου με την ισχυρή φέτος ομάδα του Κορωπίου με το χαμένο μάλλον να αποκλείεται. Στα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχωρίζουν οι συναντήσεις Α.Ο. Κηφισιάς- ΣΜΣ Ελευσίνας, Δία Πετρούπολης-Σ.Ο. Χαλανδρίου και Σ.Ο. Καλλιθέας - Σ.Ο. Κορυδαλλού στις οποίες ο νικητής εξασφαλίζει την πρόκριση στο final-8. Επιπλέον, στο ντέρμπυ που θα κρίνει την πρώτη θέση η ΠΣ Περιστερίου φιλοξενεί τον πρωτοπόρο Πανιώνιο, του οποίου επαρκεί και η ισοπαλία για να εξασφαλίσει την 1η θέση στην πρώτη φάση των αγώνων.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η διοργάνωση του final-8 τόσο των παίδων, όσο και των παμπαίδων αναλήφθηκε από το ΦΟΝ Επικοινωνία Ηρακλείου και θα διεξαχθεί στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου.
Αναλυτικα αποτελέσματα, κληρώσεις και βαθμολογία στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ.