14 Νοε 2009

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ 2009!


Η Ειρήνη Λιάπη ιδιαίτερα συγκεντρωμένη και ο Γιάννης Κατωπόδης ενώ ποζάρει στο φακό, σε ένα από τα προηγούμενα διαδημοτικά σχολικά πρωταθλήματα. Αυτές οι διοργανώσεις αποτελούν μια πολύ καλή ευκαιρία ακόμη και για πολύ μικρούς μαθητές να συμμετέχουν για πρώτη φορά σε αγώνες σκάκι! 

Το Σάββατο  28 Νοέμβρη θα διεξαχθεί τελικά το επιτυχημένο 8ο διαδημοτικό  σχολικό, για τα παιδιά των Δήμων Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας! Η επιλογή αυτής της εποχής έγινε διότι την Ανοιξη διεξάγονται τόσο το περιφερειακό σχολικό Δυτικής Περιφέρειας της ΕΣΣΝΑ (φέτος διεξήχθη στο Χαϊδάρι στο ιδιωτικό σχολείο Νέα Παιδεία), η τελική φάση του σχολικού Αττικής αλλά και το ομαδικό σχολικό, με αποτέλεσμα άλλο ένα σχολικό εκείνη την εποχή να υπερφόρτωνε με αγώνες τους μικρούς μαθητές! Οι αγώνες οι οποίοι συχνά συγκεντρώνουν πάνω από 150 μαθητές, θα διεξαχθούν για άλλη μια φορά στο 10ο δημοτικό σχολείο, επί της οδού Θηβών, απέναντι από το γήπεδο του Αιγάλεω και θα γίνουν με την αρωγή του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού και της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω. Οι αγώνες θα διεξαχθούν ανά τάξη από τα νήπια μέχρι τα λύκεια και οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας θα βραβευτούν με κύπελλο και το πρώτο κορίτσι με μετάλλιο. Θα βραβευτούν επίσης και τα πρώτα σχολεία σύμφωνα με την ομαδική βαθμολογία. 

Η αξία των σχολικών πρωταθλημάτων αυτού του είδους είναι μεγάλη  διότι τα παιδιά αποκτούν μια πρώτη επαφή με το αγωνιστικό σκάκι, αναδεικνύονται τα ταλέντα που αργότερα θα στελεχώσουν τα τοπικά σωματεία και αποτελούν μια μεγάλη ευκαιρία για τα δραστήρια  σχολεία που καλλιεργούν το σκάκι στα πλαίσια των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, να αναδείξουν το έργο τους!

Περισσότερες πληροφορίες στον κ. Σπυρακόπουλο (2105989377, 6947729930, κάθε βράδυ 8:30-10).