20 Νοε 2009

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ: ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ!

Ο πίνακας του γεννημένου στην Αυστρία μεγάλου ζωγράφου Max Oppenheimer με τίτλο " Η παρτίδα σκάκι" (1923- Ιδιωτική συλλογή) απεικονίζει τους σκακιστές σε πλήρη δράση να  αναλύουν με τη βοήθεια κάποιου βιβλίου, επιδιδόμενοι όμως και στη βλαβερή συνήθεια του καπνίσματος!

Τη μάχη για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην πρώτη φάση των αγώνων δίνει την Κυριακή στο Αιγάλεω η ομάδα των παμπαίδων μας! Αντίπαλος της η ισόβαθμη ισχυρή ομάδα του Παράδεισου Αμαρουσίου. Το παιχνίδι είναι ένα από τα παιχνίδια που κυριαρχούν και οι παίκτες μας δείχνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους και να πάρουν και αυτό το παιχνίδι. Μέχρι τώρα νίκησαν το Σ.Ο. Χαλανδρίου με 5,5-0 (α.α.), τον Πανιώνιο 5,5-0,5, την Εστία Ν. Σμύρνης με 5-1 και την επί τριάμυσι χρόνια αήττητη ομάδα του Φ.Ο.Ν. Επικονωνία Ηρακλείου με 4-2.

Όμως το κρισιμότερο ίσως παιχνίδι θα γίνει στη Νίκαια όπου ο Φυσιολάτρης υποδέχεται σε ένα παιχνίδι χωρίς αύριο την ομάδα του Ηρακλείου. Όποιος νικήσει προκρίνεται, στην ισοπαλία προκρίνεται η ομάδα του Ηρακλείου γιατί έχει ένα βαθμό παραπάνω, ενώ ο ηττημένος αποκλείεται από το final-8! Θα είναι η πρώτη φορά που κάποια από τις δυο ομάδες δε θα εκπροσωπηθεί σε final-8! Στα άλλα παιχνίδια μάχες αναμένεται αν γίνουν για την πρόκριση στα παιχνίδια Σ.Ο. Καλλιθέας- Πανιώνιος,  Πειραϊκός- Εστία και Σ.Α.Σ. Κορωπίου-Ζήνων ενώ η Ένωση Σπάρτης θέλει νίκη επί του αποκλεισμένου Α.Σ. Παπάγου, στον οποίο θα αφαιρεθεί ένας βαθμός, για να πάρει πιθανότατα την πρόκριση.

Περισσότερα στην ιστεσελίδα της ΕΣΣΝΑ www.essnachess.gr .