22 Δεκ 2009

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Α ΕΘΝΙΚΗΣ

    
Πίνακας του μεγάλου Ολλανδού ζωγράφου Lucas van Leyden (1494-1533) με τίτλο " Η παρτίδα σκάκι". Ο Lucas van Leyden, εκτός από κορυφαίος ζωγράφος, θεωρείται και ένας από τους μεγαλύτερους χαράκτες στην ιστορία της τέχνης!

 
 Την Κυριακή 10 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο Προκριματικός Όμιλος Α Εθνικής στον οποίο συμμετέχει ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω. Το πρωτάθλημα φέτος ξεκινάει αρκετά νωρίς, διότι το πολύ βεβαρημένο πρόγραμμα σε συνδυασμό με την αύξηση των ομάδων του ΠΟΑ κατά μία και επομένως των αγωνιστικών κατά δύο, δεν άφηνε πολλά περιθώρια επιλογής στην κατάρτιση του προγράμματος. Φέτος θα συμμετάσχουν 9 ομάδες, αφού δε δήλωσε  συμμετοχή κάποια από αυτές που αγωνίζονται το καλοκαίρι στην Α Εθνική. Τότε η θέση που χάνεται από την Α Εθνική πηγαίνει στην Ένωση και οι ομάδες που θα ανέρχονταν  από το φετινό πρωτάθλημα θα αυξάνονταν κατά μία και θα γίνονταν δηλαδή από δύο τρεις. Αυτό θα μπορούσε κάποια στιγμή να συμβεί διότι δεν είναι σίγουρο ότι ένα σωματείο μπορεί να διαθέτει κάθε χρόνο την οικονομική δυνατότητα να ξοδεύει τουλάχιστον 8000 ευρώ, για να συμμετέχει σε μια διοργάνωση με αμφίβολα τα οφέλη ως προς το κόστος. Εξάλλου τα χρήματα αυτά θα ήταν σαφώς λογικότερο να δοθούν για ανάπτυξη με τη διοργάνωση νεανικών αγώνων, σχολικών πρωταθλημάτων και ένταξης του σκακιού στα σχολεία. Επιπλέον, εάν ένα σωματείο δεν καταφέρει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα Α Εθνικής είναι πιθανό να θεωρείται μη ενεργό και όλοι του οι σκακιστές να είναι ελεύθεροι να μεταγραφούν, αν και κάτι τέτοιο είναι άδικο διότι γίνεται για λόγους ανωτέρας βίας. Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον ΠΟΑ είναι οι παρακάτω:
  • ΑΟ Ζήνων Γλυφάδας
  • Σ.Ο. Αιγάλεω
  • Πανιώνιος Γ.Σ.
  • Γ.Σ. Ασπροπύργου
  • Πανελλήνιος Γ.Σ.
  • Πειραϊκός Ο.Σ.
  • ΔΗΚΕΠ Ανω Λιοσίων
  • ΑΕΚ
  • Δίας Πετρούπολης
Μεγάλα φαβορί για την άνοδο θεωρούνται ο Πανιώνιος με την ΑΕΚ που με τις επιπλέον μεταγραφές που έκαναν γέμισαν σχεδόν όλα τα κενά τους. Επικρατέστερο αουτσάιντερ είναι μάλλον ο Ζήνων. Ο Σ.Ο. Αιγάλεω θα αγωνιστεί για μια καλή εμφάνιση και παραμονή στην κατηγορία. Οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να δηλώσουν ένα κοινοτικό σκακιστή μέχρι τις 5 Ιανουαρίου. Η προκήρυξη των αγώνων όπως και όλων των άλλων κατηγοριών στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ εδώ