11 Δεκ 2009

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ


Η αφίσα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Τυφλών Σκακιστών 2005, μιας πραγματικά θαυμάσιας διοργάνωσης που συγκαταλέγεται στο πλούσιο έργο του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού!

Ο Σ.Ο. Κορυδαλλού ιδρύθηκε το 2002 με πρωτεργάτη το νυν πρόεδρό του Δημήτρη Κεφάλα, ο οποίος σήμερα κατέχει τη θέση του ταμία στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΣΝΑ, ενώ είναι και επιφορτισμένος με την ανάπτυξη του σχολικού σκακιού στην Αττική. Το σωματείο δίνει ιδιαίτερη βάση στην ανάπτυξη του σκακιού στις μικρές ηλικίες και στην ένταξή του στα σχολεία του Δήμου Κορυδαλλού, με τη βοήθεια και του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού. Η προσπάθειες του σωματείου ευοδώθηκαν την περσινή χρονιά με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Β Τοπικής και την άνοδο του στην Α Τοπική κατηγορία. Βέβαια στόχος των παικτών του είναι η άνοδος ακόμη πιο ψηλά τα επόμενα χρόνια!
Εκτός όμως από το σκάκι διαθέτει και άλλα τμήματα, όπως Πολιτιστικό, Διοργάνωσης εκδηλώσεων, Σεμιναρίων και Φίλων του 3ου Προγράμματος. Στην πλούσια δραστηριότητα του σωματείου συμπεριλαμβάνεται η διοργάνωση Σχολικών Πρωταθλημάτων Αττικής και Ελλάδας, Πανελλήνιων Νεανικών και Ευρωπαϊκών και Παγκόσμιων αγώνων Καλλιτεχνικού Σκακιού και Τυφλών Σκακιστών.
Το τμήμα σεμιναρίων έχει πλούσια δραστηριότητα με πολλές διαλέξεις για ενδιαφέροντα θέματα. Μια τέτοια  διάλεξη, με ιατρικό χαρακτήρα εν μέσω επιδημίας γρίπης, με το θέμα αιχμής "Εμβόλια και Προληπτική Ιατρική¨ θα δώσει ο ιατρός Παθολόγος και  μέλος του Σ.Ο. Αιγάλεω Γιάννης Σπυρακόπουλος την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο εντευκτήριο του Σ.Ο. Κορυδαλλού (Κουντουριώτου 25). Θα μοιραστεί και έντυπο υλικό στους συμμετέχοντες, ενώ προβλέπεται και συζήτηση διάρκειας μιας ώρας περίπου με ερωτήσεις των παρευρισκομένων.
Επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου είναι η http://www.sokoridallou.gr/web , όπου μπορείτε να ενημερώνεστε για τη δραστηριότητα του.