28 Μαρ 2023

19ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΚΥΡΙΑΚΗ 2/4/2023, 11.00)

#2

Ο 19ος Ανοιχτός Διαγωνισμός Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων Αττικής για τους σκακιστές των σωματείων της Αττικής θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, 11.00 π.μ. - 2.00 μ.μ.

Η αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω βρίσκεται στη συμβολή της Ιεράς Οδού με την οδό Σούτσου (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, απέναντι από την πλατεία Δαβάκη). Η αίθουσα βρίσκεται πολύ κοντά στο σταθμό του μετρό Αγίας Μαρίνας (χάρτης εδώ).

Επισημαίνεται ότι η διοργάνωση αυτή θα αναδείξει τον Πρωταθλητή Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων για το έτος 2023.

Η διάρκεια του Διαγωνισμού θα είναι τρεις (3) ώρες

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν προς λύση τα ίδια 12 προβλήματα, από έξι διαφορετικές κατηγορίες: δύο προβλήματα των 2 κινήσεων, δύο των 3 κινήσεων, δύο περισσοτέρων κινήσεων, δύο αντίστροφα (self-mate), δύο βοηθητικά (help-mate) και δύο σπουδές. Σε περίπτωση επίλυσης ίδιου αριθμού προβλημάτων από κάποιους λύτες, κριτήριο ισοβαθμίας είναι ο χρόνος που απαιτήθηκε  για τη συνολική λύση.

Η συμμετοχή είναι χωρίς παράβολο αλλά με περιορισμένο αριθμό 24 λυτών. Κάθε λύτης θα λύσει τα προβλήματα σε ξεχωριστή σκακιέρα (δεν έχει απέναντι αντίπαλο) και θα δίνει τις λύσεις γραμμένες σε χαρτί.

Δηλώσεις συμμετοχής και διευκρινίσεις στους:

κ. Ιωάννη Γαρουφαλίδη (κριτής): igaroufalidis@gmail.com και 

κ. Χάρη Φουγιαξή: 6979126087, loyaldragon@gmail.com

Στους νικητές θα δοθούν  κύπελλο, μετάλλια, και υλικό σχετικό με τα σκακιστικά προβλήματα.

Διάγραμμα στην αρχή της ανάρτησης: Για προθέρμανση ένα σχετικά εύκολο δυάρι του Σαμ Λόιντ (La Stratégie, 15 Oct 1867 (53, p. 246)) - Παίζουν τα λευκά και κάνουν ματ σε δύο κινήσεις (Αν δυσκολευτείτε η λύση εδώ)