8 Απρ 2023

19ος ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΛΥΣΗΣ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - 3η ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΣΚΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ!

Η κλασσική αναμνηστική φωτό μετά το τέλος του διαγωνισμού. Από αριστερά: Δ. Γεωργούλιας, Ε. Πετρίδης,  Χ. Φουγιαξής, Σ. Κούρκουλος, Π. Κονιδάρης, Γ. Κατρίτσης (πρόεδρος Σ.Ο.Αιγάλεω),  Γ. Γαρουφαλλίδης, Κ. Κατσαδώρος-Φεγγέρος, Λ. Ανεμοδουράς, Δ. Σκυριανόγλου και Ε. Μανωλάς

Επιτυχημένη ήταν η διοργάνωση του 19ου Ανοιχτού Διαγωνισμού Λύσης Σκακιστικών Προβλημάτων Αττικής για τους σκακιστές των σωματείων της Αττικής που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, 11.00 π.μ. - 2.00 μ.μ.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν συνολικά 11 λύτες, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός δεδομένου ότι αυτή την περίοδο λαμβάνουν χώρα τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Αττικής. 

Νικητής, με 51,5 βαθμούς (σε 60 δυνατούς) αναδείχθηκε σε έναν ακόμη διαγωνισμό ο Παναγιώτης Κονιδάρης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι είναι ένας από τους καλύτερους και σταθερούς Έλληνες λύτες τα τελευταία χρόνια. 

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Σταμάτης Κούρκουλος-Αρδίτης, επίσης με 51,5 βαθμούς αλλά ελαφρώς χειρότερο χρόνο από τον νικητή. Η συμμετοχή του Σταμάτη, ο οποίος πριν λίγες ημέρες πέτυχε μια σημαντική επιτυχία κατακτώντας την 4η θέση στο Πανευρωπαϊκό Ατομικό Πρωτάθλημα του 2023 στη Σερβία (διαβάστε αναλυτικά εδώ) ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη. Ο ισχυρός νεαρός σκακιστής μας αγαπά την επίλυση προβλημάτων και στο παρελθόν είχε πολύ καλά αποτελέσματα σε διαγωνισμούς. Ελπίζουμε ότι πλέον θα τον βλέπουμε συχνότερα σε διαγωνισμούς λύσης προβλημάτων. 

Τέλος την 3η θέση κατέλαβε ο σκακιστής του Σ.Ο.Αιγάλεω Δημήτρης Σκυριανόγλου με 44 βαθμούς (χάνοντας μάλιστα, από αφηρημάδα, ένα ολόκληρο πρόβλημα που είχε λύσει σωστά...). Από τον Σ.Ο.Αιγάλεω αξίζει να σημειωθεί επίσης η συμμετοχή των Βασίλη Καραχισαρίδη και Διονύση Γεωργούλια και οι δύο με ιδιαίτερη αγάπη για το καλλιτεχνικό σκάκι.

Η τελική βαθμολογία έχει ως εξής:

1. Κονιδάρης Παναγιώτης 51,5 β. (176')
2. Κούρκουλος Σταμάτης 51,5 β. (178')
3. Σκυριανόγλου Δημήτρης 44 β.
4. Φουγιαξής Χάρης 35 β.
5. Ανεμοδουράς Λεοκράτης 31 β.
6. Μανωλάς Εμμανουήλ 23 β.
7. Πετρίδης Ευάγγελος 22 β.
8. Καραχισαρίδης Βασίλειος 20 β.
9. Κατσαδώρος-Φεγγέρος Κωνσταντίνος  23 β. (1ος έφηβος)
10. Γεωργούλιας Διονύσιος 12 β.
11. Αποστόλου Νικόλαος 6 β.

Την επιμέλεια των θεμάτων του διαγωνισμού και την βαθμολόγηση ανέλαβε για ακόμη μια φορά ο Γιάννης Γαρουφαλίδης, ο οποίος επέλεξε ένα πολύ καλό μείγμα προβλημάτων για όλα τα επίπεδα λυτών.

Στο ιστολόγιο του Ε. Μανωλά (η συμμετοχή του οποίου σε διαγωνισμό μετά από αρκετό καιρό ήταν μια ακόμη ευχάριστη έκπληξη) για το Καλλιτεχνικό Σκάκι (https://kallitexniko-skaki.blogspot.com/) μπορείτε να δείτε τα προβλήματα του διαγωνισμού και τις λύσεις τους (εδώ) καθώς και την αναλυτική βαθμολογία των λυτών (εδώ).