18 Μαρ 2023

Γ' ΕΘΝΙΚΗ 2023: 3ος ΓΥΡΟΣ: ΝΙΚΗ 6,5-3,5 ΕΠΙ ΤΗΣ Σ.Α. ΝΙΚΑΙΑΣ-ΡΕΝΤΗ!

Την πρώτη του νίκη στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Γ' Εθνικής Αττικής 2023 πέτυχε ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω στο πλαίσιο του 3ου γύρου της διοργάνωσης, την Κυριακή 12/3, νικώντας, εκτός έδρας, την ομάδα της Σ.Α. Νίκαιας-Ρέντη με σκορ 3,5-6,5!

Το θετικό αποτέλεσμα ήρθε χάρη στις σημαντικές νίκες που πέτυχαν οι αναπτυξιακές σκακιέρες. Την αρχή έκαναν ο Απόστολος Λιανός και η Ελένη Σιούλα οι οποίοι πέτυχαν γρήγορες νίκες επί των Γιάννη Δοντά και Θανάση Καραφύλτση αντίστοιχα ενώ τον επόμενο πόντο τον έδωσε ο "παλιός" Γιάννης Σπυρακόπουλος με όμορφη νίκη επί της Ελένης Φατούρου. Ακολούθησαν δύο ισοπαλίες των Σπύρου Τσαγκαρόπουλου και Πολυχρόνη Δρακόπουλου με τους Γιώργο και Αστέριο Παπαδόπουλο αντίστοιχα, νίκη του Διονύση Γεωργούλια επί της Δήμητρας Θέμελη και ήττα της Νικολέτας Πουλιλίου από τη Δάφνη Μπελιώτη. Η νίκη στο ματς ήρθε με την επικράτηση του Σταύρου Λίβα επί του Γιάννη Καραμπέτσα ενώ το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με την ισοπαλία της Φιλίππας Λιάπη-Ζενεμπίση με την Μαρία Χαραλαμπίδου και την ήττα του Παναγιώτη Ρηγάτου από τον Στέλιο Γιαννέλο.

Η νίκη αυτή ήταν σημαντική τόσο για τη βαθμολογική κατάταξη της ομάδας όσο και για την ψυχολογία της. Έτσι στον 4ο γύρο την Κυριακή 19/3 θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την ομάδα του Σ.Ο.Αμπελοκήπων διεκδικώντας ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα. Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Γ' Εθνικής Αττικής 2023 είναι διαθέσιμα εδώ και εδώ.

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2023 στον 5ο γύρο την Κυριακή 12/3 ο Σ.Ο.Αιγάλεω πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση νικώντας εντός έδρας την Ε.Ε.Σ.Κορυδαλλού Β' με σκορ 3,5-2,5. Στον 6ο γύρο την Κυριακή 19/3 ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Σ.Ο.Κορυδαλλού Β'. Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για το Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2023 είναι διαθέσιμα εδώ και εδώ