11 Μαρ 2023

Γ' ΕΘΝΙΚΗ 2023: 2ος ΓΥΡΟΣ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ 5-5 ΜΕ ΤΟΝ Ε.Ο.Σ.ΑΧΑΡΝΩΝ

Ισόπαλος 5-5 έληξε ο αγώνας του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω με τον Ε.Ο.Σ.Αχαρνών στο πλαίσιο του 2ου γύρου του Ομαδικού Πρωταθλήματος Γ' Εθνικής Αττικής 2023 την Κυριακή 5/3.

Το ματς ήταν αμφίρροπο και κρίθηκε στην τελευταία παρτίδα, αργά το μεσημέρι, με τον Διονύση Γεωργούλια να μην μπορεί να κάμψει την αντίσταση του Κώστα Τζιαλλήλα και την μεταξύ τους παρτίδα να λήγει ισόπαλη διαμορφώνοντας και το τελικό ισόπαλο αποτέλεσμα του ματς. 

Στις ανδρικές σκακιέρες ο Σ.Ο.Αιγάλεω εμφανίστηκε με κάποιες απουσίες ενώ ο Ε.Ο.Σ.Αχαρνών, αν και είχε επίσης απουσίες, αγωνίστηκε ενισχυμένος σε σχέση με τον 1ο γύρο. Το τελικό αποτέλεσμα στις πέντε πρώτες σκακιέρες ήταν απόλυτα ισορροπημένο: Νίκες πέτυχαν ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος (επί του μαιτρ Δημήτρη Καρανικόλα που αγωνίστηκε ξανά μετά από αρκετά χρόνια) και ο Παναγιώτης Καλόφωνος (επί του Φιλάρετου Πετρόπουλου) ενώ ηττήθηκαν ο Παναγιώτης Ρηγάτος (από τον Γιάννη Παντελίδη) και ο Γιάννης Χαλάς από τον Νίκο Κουρσάρη).

Στις αναπτυξιακές σκακιέρες υπήρξε επίσης απόλυτη ισορροπία με τους νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες του Σ.Ο.Αιγάλεω να παίρνουν κρίσιμους πόντους. Ιδιαίτερα σημαντική η ισοπαλία της Άννας Πεντότη στην 6η σκακιέρα, στην πρώτη της συμμετοχή με την ομάδα της Γ' Εθνικής, με την πιο έμπειρη Δέσποινα Κωστελίδου. Κρίσιμες ήταν επίσης οι νίκες της Νικολέτας Πουλιλίου στην 7η σκακιέρα επί της Δάφνης Λώλα και της Αντιγόνης Τσιώκου στη 10η σκακιέρα επί της Βασιλικής Σωτηράκη. Αντίθετα, ο Σταύρος Λίβας και ο Χάρης Καραγιάννης, αν και προσπάθησαν, είχαν ισχυρούς αντιπάλους και ηττήθηκαν (από τον Γιώργο Κωστελίδη και τον Άρη Πόθο αντίστοιχα). 

Με την ισοπαλία αυτή ο Σ.Ο.Αιγάλεω πήρε τον πρώτο του βαθμό στο πρωτάθλημα και προετοιμάζεται για το εκτός έδρας ματς του 3ου γύρου την Κυριακή 12/3 απέναντι στην νεοφώτιστη (και αξιόμαχη) ομάδα της Σ.Α.Ρέντη-Νίκαιας. Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Γ' Εθνικής Αττικής 2023 είναι διαθέσιμα εδώ και εδώ.

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2023 στον 4ο γύρο την Κυριακή 5/3 ο Σ.Ο.Αιγάλεω αγωνίστηκε εντός έδρας με την ομάδα του Α.Σ.Παπάγου σε ένα ματς που επίσης έληξε ισόπαλο 3-3. Στον 5ο γύρο την Κυριακή 12/3 ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα αγωνιστεί εκτός έδρας με την Ε.Ε.Σ.Κορυδαλλού Β'. Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για το Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2023 είναι διαθέσιμα εδώ και εδώ.