24 Μαρ 2023

Γ' ΕΘΝΙΚΗ 2023: 4ος ΓΥΡΟΣ: ΝΙΚΗ 8-1,5 ΕΠΙ ΤΟΥ Σ.Ο.ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ!

Διπλασίασε τις νίκες της η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Γ' Εθνικής Αττικής 2023! Στον 4ο γύρο της διοργάνωσης, την Κυριακή 19/3, η ομάδα μας νίκησε εντός έδρας τον Σ.Ο.Αμπελοκήπων με το ευρύ 8-1,5!

Αυτή τη φορά όλα πήγαν καλά τόσο στις γενικές όσο και στις αναπτυξιακές σκακιέρες. Το ματς ξεκίνησε με τρεις γρήγορες νίκες: της Φιλίππας Λιάπη-Ζενεμπίση επί της Νικολέτας Μουρτζιάπη (άνευ αγώνος καθώς η σκακίστρια των Αμπελοκήπων δεν αγωνίστηκε), της Νικολέτας Πουλιλίου επί της Σοφίας Βελεγράκη και της Αντιγόνης Τσιώκου επί του Μάρκου Μαστιχιάδη, ενώ ηττήθηκε στην 1η σκακιέρα ο Λεωνίδας Λιάσκος από τον Γιάννη Τερ-Γκεβοργκιάν. Η συνέχεια ήταν εξίσου καλή με τον Άκη Δρακόπουλο να νικά τον Λευτέρη Πλάτων, τον Παναγιώτη Καλόφωνο να επικρατεί του Αλέξανδρου Μάσα και τον Σταύρο Λίβα να σημειώνει ακόμη έναν πόντο νικώντας τον Εμμανουήλ Μαστιχιάδη. Ισόπαλες έληξαν οι παρτίδες του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου με τον Γιώργο Δημητρίου και της Ελένης Σιούλα με τον Θεόδωρου Χιώνη. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε με τη νίκη του Διονύση Γεωργούλια επί του Σόλωνα Ραπτάκη.

Η νίκη αυτή αναπτέρωσε το ηθικό όλης της ομάδας η οποία στα τελευταία ματς μαζεύει πόντους όχι μόνο από τους έμπειρους σκακιστιές της στς γενικές σκακιέρες αλλά και από τις νεανικές σκακιέρες. Με 5 βαθμούς σε 4 αγώνες και με δύο ακόμη αγώνες να απομένουν, ο Σ.Ο.Αιγάλεω βρίσκεται στη 2η θέση της κατάταξης και χρειάζεται 3 βαθμούς στα δύο τελευταία ματς που απομένουν ώστε να διατηρήσει τη θέση αυτή, η οποία οδηγεί στη Β' Εθνική.

Στον 5ο γύρο την Κυριακή 26/3 ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ομάδα του Γ.Α.Σ.Χολαργού και θα προσπαθήσει να πετύχει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα που θα φέρει την ομάδα μας πιο κοντά στον στόχο της ανόδου. Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για το Ομαδικό Πρωτάθλημα Γ' Εθνικής Αττικής 2023 είναι διαθέσιμα εδώ και εδώ.

Με νίκη συνέχισε και η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2023 νικώντας στον 6ο γύρο, εκτός έδρας, την Κυριακή 19/3, τον Σ.Ο.Κορυδαλλού Β' με σκορ 2-4 και τώρα βρίσκεται στην 20η θέση (ανάμεσα σε 55 ομάδες). Στον 7ο και τελευταίο γύρο της διοργάνωσης την Κυριακή 26/3 ο Σ.Ο.Αιγάλεω τίθενται αντιμέτωπος, εντός έδρας, με την ομάδα της Α.Ε.Κ..  Αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά για το Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2023 είναι διαθέσιμα εδώ και εδώ