27 Φεβ 2016

Π.Ο.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ 2016: ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ 6ο ΓΥΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ Σ.Ο. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ!

Νίκη με σκορ 6-4 επί του Σ.Ο. Κορυδαλλού σημείωσε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στον 6ο γύρο του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) Αττικής 2016. Ήταν μια δίκαιη και, θα μπορούσαμε να πούμε, παλικαρίσια νίκη επί ενός ισχυρού αντιπάλου, την οποία η ομάδα είχε ανάγκη μετά τα "στραβοπατήματα" των τελευταίων γύρων. Όλοι οι σκακιστές της ομάδας αγωνίστηκαν με σοβαρότητα και από νωρίς έβαλαν την πίεση στην πλευρά των αντιπάλων τους. Την αρχή έκαναν οι νεανικές σκακιέρες με τον "συνήθη ύποπτο" Βασίλη Κασιούμη να πετυχαίνει ακόμη μια νίκη, αυτή τη φορά επί του Στάθη Τραϊφόρου, (ο Βασίλης έχει σκορ 6/6 ως τώρα!) και τον Παναγιώτη Καλόφωνο να επιβάλλεται μάλλον εύκολα του Κώστα Θάνου. Ακολούθησε μια ακόμη σημαντική νίκη του Γιάννη Σπυρακόπουλου που εκμεταλλεύτηκε άριστα ένα λάθος του Παναγιώτη Σπύρου. Η νίκη όμως ήρθε αυτή τη φορά από τις γυναικείες σκακιέρες καθώς και τα τρία κορίτσια της ομάδας μας νίκησαν πειστικά τις αντιπάλους τους! Η Ιωάννα Διακούλη νίκησε με ματ στη σκακιέρα την Αμαλία Καραγιαννίδου, η Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση, μετά από εξαιρετική παρτίδα, νίκησε την έμπειρη Μαρίνα Σπύρου ενώ, με το σκορ στο 5-1, τον 6ο νικητήριο πόντο έδωσε η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση νικώντας τη Ραφαέλα Θεοδώρου. Με αφορμή την εξαιρετική εμφάνιση των γυναικείων σκακιέρων αξίζει να αναφέρουμε ότι και τα τρία κορίτσια αγωνίζονται στον φετινό Π.Ο.Α. με μεγάλη σοβαρότητα και αποτελούν πυλώνα σιγουριάς για την ομάδα. Η νεαρότερη Ιωάννα Διακούλη δείχνει πολύ μεγάλη αγάπη για το σκάκι και βελτιώνεται με ταχείς ρυθμούς, η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση δείχνει μεγάλη ωριμότητα σε όλες τις παρτίδες της ενώ, τέλος, ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση, η οποία, αν και φοιτά φέτος στη Γ' Λυκείου και προετοιμάζεται εντατικά για τις πανελλήνιες εξετάσεις, εντούτοις αγωνίζεται ανελλιπώς με την ομάδα δίνοντας δείγματα ποιοτικού παιχνιδιού! Την επόμενη Κυριακή 28/2 οι σκακιστές του Σ.Ο. Αιγάλεω θα έχουν μια μικρή ανάπαυλα καθώς το ματς του 7ου γύρου με την Α.Ε.Κ. δε θα διεξαχθεί αφού η ομάδα της Φιλαδέλφειας αποχώρησε από το πρωτάθλημα. Οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Σ.Ο. Αιγάλεω θα συνεχιστούν την Κυριακή 6/3 με το εκτός έδρας ματς του 8ου γύρου απέναντι στην πρωτοπόρο και πολύ ισχυρή φέτος ομάδα των 3 Αστέρων Κάτω Πατησίων.

Για τον 6ο γύρο του Κυπέλλου Αττικής Φιλίας 2016 ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α' αντιμετώπισε και νίκησε εντός έδρας το Α.Κ. Ζωγράφου με σκορ 3,5-1,5 (δύο κενές σκακιέρες για το Α.Κ. Ζωγράφου) ενώ ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Πειραϊκό Ο.Σ. με σκορ 6-0. Στον 7ο γύρο και τελευταίο γύρο της διοργάνωσης οι δύο ομάδες μας θα διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση στην τελική κατάταξη με το Σ.Ο. Αιγάλεω Α' να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Π.Σ. Περιστερίου Γ' και το Σ.Ο. Αιγάλεω Β' να τίθεται αντιμέτωπος στο Αιγάλεω με τον Πανιώνιο Γ.Σ..

Στο Κύπελλο "Χειμώνας 2016", στο πλαίσιο του 5ου γύρου, ο Σ.Ο. Αιγάλεω έφτασε τις 4 νίκες νικώντας εντός έδρας τον Πανελλήνιο Γ.Σ. με σκορ 4,5-0 και στον 6ο γύρο θα αγωνιστεί ξανά εντός έδρας, αυτή τη φορά με το Σ.Μ.Α.Ο. Καισαριανής επιδιώκοντας να φτάσει σε μία ακόμη νίκη που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει ακόμη και την 1η θέση του τουρνουά.

Στο "Χειμωνάκι 2016" οι νεανικές ομάδες μας συνέχισαν με θετικά αποτελέσματα καθώς στον Α' Όμιλο για τον 7ο και 8ο γύρο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α' νίκησε τόσο το Σ.Ο. Νέας Φιλαδελφείας Α' όσο και το Φ.Ο. Νέων Ηρακλείου "Επικοινωνία" Δ' με το απόλυτο 3-0(!) ενώ ο Σ.Ο. Αιγάλεω Γ' νίκησε άνευ αγώνος το Γ.Σ. Κερατεάς A' με 3-0. Στο Β' Όμιλο, επίσης για τον 7ο και 8ο γύρο, ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' αναδείχθηκε ισόπαλος 1,5-1,5 με το Φ.Ο. Νέων Ηρακλείου "Επικοινωνία" Α' και κατόπιν νίκησε 3-0 το Σ.Ο. Νέας Φιλαδελφείας Δ'. Στον 9ο και 10ο γύρο, με τους οποίους θα ολοκληρωθεί η διοργάνωση, στον Α' Όμιλο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α' θα αντιμετωπίσει αρχικά τον Σ.Ο. Νέας Φιλαδελφείας Δ' και κατόπιν τον Φ.Ο. Νέων Ηρακλείου "Επικοινωνία" Γ' ενώ ο Σ.Ο. Αιγάλεω Γ' θα αντιμετωπίσει αρχικά τον Φ.Ο. Νέων Ηρακλείου "Επικοινωνία" Δ' και κατόπιν τον Σ.Ο. Νέας Φιλαδελφείας Α'. Στο Β' Όμιλο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' θα αντιμετωπίσει αρχικά τον Φ.Ο. Νέων Ηρακλείου "Επικοινωνία" Β' και κατόπιν τον Σ.Ο. Νέας Φιλαδελφείας Γ'.

Αναλυτικά στοιχεία για όλες τις τρέχουσες ομαδικές διοργανώσεις υπάρχουν στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α αλλά και στο Chess-Results: (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας (Α' Όμιλος), Αττικής Φιλίας (Β' Όμιλος), Κύπελλο "Χειμώνας", "Χειμωνάκι" (Α' Όμιλος), "Χειμωνάκι" (Β' Όμιλος)