20 Φεβ 2016

Π.Ο.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ 2016: ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟΝ 5ο ΓΥΡΟ ΜΕ ΤΟΝ Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ

Ακόμη μια ισοπαλία 5-5, αυτή τη φορά απέναντι στον Α.Σ. Παπάγου, σημείωσε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στο πλαίσιο του 6ου γύρου του Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) της Αττικής για το 2016. Το αποτέλεσμα είναι αναμφίβολα θετικό απέναντι σε μια ομάδα που ως τώρα είχε μόνο νίκες αλλά άφησε πάλι μια γεύση απογοήτευσης αφού, ακόμη μια φορά, η ομάδα μας έχασε  ευκαιρίες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Το ματς ήταν ιδιαίτερα μαχητικό και κρίθηκε μετά από αρκετές ώρες με το Λεωνίδα Λιάσκο να πετυχαίνει μια σημαντική νίκη επί του Γεράσιμου Παναγιωτακόπουλου στην 1η σκακιέρα ενώ, επίσης, ο Βασίλης Κασιούμης συνέχισε το σερί των νικών του στη 10η σκακιέρα (αυτή τη φορά επί του Νίκου Σιτσάνη) και ο Γιώργος Καραγιάννης πέτυχε ωραία νίκη στην 9η σκακιέρα επί του Νίκου Οικονόμου. Στις άλλες σκακιέρες οι σκακιστές μας πάλεψαν πολύ αλλά η νίκη δεν ήρθε καθώς τόσο ο Γιάννης Σπυρακόπουλος (στη 2η σκακιέρα, απέναντι στη Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη) όσο και η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση στην (6η σκακιέρα απέναντι στην Αμαλία Κουτσίδη) έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Έτσι ο Σ.Ο. Αιγάλεω μετά από 5 γύρους έχει 4 βαθμούς και βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας. Εντούτοις, με 4 γύρους να απομένουν και με την ομάδα να δείχνει ότι έχει το δυναμικό για καλύτερα αποτελέσματα, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμη. Στον 7ο γύρο την Κυριακή 21/2 ο Σ.Ο. Αιγάλεω αντιμετωπίζει εκτός έδρας έναν ακόμη ισχυρό αντίπαλο, τον ενισχυμένο Σ.Ο. Κορυδαλλού και θα προσπαθήσει για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2016, στον 5ο γύρο του Α' Ομίλου, τα αποτελέσματα ήταν μικτά καθώς ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α' ηττήθηκε εκτός έδρας με το βαρύ 6-0 από τον Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας Β' ενώ ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' νίκησε εντός έδρας το Σ.Ο. "Θωμάς Γεωργίου" Β' με το ευρύ 5-1. Στο 6ο γύρο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α' θα αντιμετωπίσει εντός έδρας το Α.Κ. Ζωγράφου ενώ ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' θα μεταβεί στον Πειραιά για να αντιμετωπίσει τον Πειραϊκό Ο.Σ..

Για τον 4ο γύρο του Κυπέλλου "Χειμώνας 2016" ο Σ.Ο. Αιγάλεω πέτυχε ακόμη μια νίκη, αυτή τη φορά εκτός έδρας επί του Σ.Ο. Νέας Φιλαδελφείας Β' με σκορ 2-3 και στον 5ο γύρο αντιμετωπίζει στο Αιγάλεω τον Πανελλήνιο Γ.Σ.

Τέλος στο "Χειμωνάκι 2016", στον Α' Όμιλο για τον 5ο γύρο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α' νίκησε 3-0 το Γ.Σ. Κερατεάς A' και ο Σ.Ο. Αιγάλεω Γ' νίκησε 2-1 την Π.Σ. Περιστερίου Β' ενώ στον 6ο γύρο το ματς Σ.Ο. Αιγάλεω Α' - Σ.Ο. Αιγάλεω Γ' έληξε με σκορ 0,5-2,5. Στο Β' Όμιλο επίσης για τον 5ο και 6ο γύρο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' νίκησε το Σ.Ο. Χαλανδρίου Β' με 3-0 και αναδείχθηκε ισόπαλος 1,5-1,5 με την Π.Σ. Περιστερίου Α'. Στους επόμενους δύο γύρους (7ο και 8ο), στον Α' Όμιλο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α' αντιμετωπίζει αρχικά το Σ.Ο. Νέας Φιλαδελφείας Α' και κατόπιν το Φ.Ο. Νέων Ηρακλείου "Επικοινωνία" Γ' ενώ ο Σ.Ο. Αιγάλεω Γ' θα αντιμετωπίζει μόνο το Γ.Σ. Κερατεάς A' για τον 7ο γύρο. Στο Β' Όμιλο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' αντιμετωπίζει αρχικά το Φ.Ο. Νέων Ηρακλείου "Επικοινωνία" Α' και κατόπιν το Σ.Ο. Νέας Φιλαδελφείας Δ'.

Αναλυτικά στοιχεία για όλες τις τρέχουσες ομαδικές διοργανώσεις υπάρχουν στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α αλλά και στο Chess-Results: (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας (Α' Όμιλος), Αττικής Φιλίας (Β' Όμιλος), Κύπελλο "Χειμώνας", "Χειμωνάκι" (Α' Όμιλος), "Χειμωνάκι" (Β' Όμιλος)