6 Φεβ 2016

Π.Ο.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ 2016: ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟΝ 3ο ΓΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ

Ισόπαλο με σκορ 5-5 έληξε το ματς του 3ου γύρου ανάμεσα στη Σκακιστική Άνοιξη και το Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω για τον Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) της Αττικής για το 2016. Αυτή τη φορά η ομάδα μας έχασε μια καλή ευκαιρία να πετύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα αφού σχετικά νωρίς βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-0 (με νίκες των Βασίλη Κασιούμη, Νίκου Καυκαλά και Ιωάννας Διακούλη στις νεανικές σκακιέρες) και φαινόταν ότι θα έφτανε στη νίκη αφού σε τουλάχιστον δύο ακόμη παρτίδες είχε ξεκάθαρη υπεροχή ενώ οι υπόλοιπες ήταν αμφίρροπες. Τελικά όμως και οι δύο αυτές παρτίδες "γύρισαν" ενώ και κάποιες ακόμα παρτίδες δεν πήγαν καλά με αποτέλεσμα το σκορ να γίνει 5-3 εις βάρος μας! Σε εκείνο το σημείο ήρθε η νίκη της Φιλίππας Λιάπη-Ζενεμπίση επί της Αλεξάνδρας Στελλάκη να φέρει το σκορ στο 5-4 ενώ το τελικό 5-5 διαμόρφωσε η νίκη του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου στην 3η σκακιέρα επί του Βασίλη Παπαδόπουλου. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτή ήταν η 3η νίκη (σε 3 ματς) για το Σπύρο ο οποίος είναι, ως τώρα, ο τοπ σκόρερ της ομάδας στις αντρικές σκακιέρες και αναδεικνύεται σε μια πολύ αξιόπιστη επιλογή. Στον 4ο γύρο την Κυριακή 7/2 ο Σ.Ο. Αιγάλεω αγωνίζεται ξανά εκτός έδρας, αυτή τη φορά με τον Πανελλήνιο Γ.Σ. και θα διεκδικήσει με αξιώσεις ένα θετικό αποτέλεσμα.

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2016 για τον 3ο γύρο οι δύο ομάδες του Σ.Ο.Αιγάλεω βρέθηκαν αντιμέτωπες με το Σ.Ο.Αιγάλεω Β'  να αναδεικνύεται νικητής επί του Σ.Ο.Αιγάλεω Α' με σκορ 3-2,5. Στον 4ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Πανιώνιο Γ.Σ. ενώ ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' θα αγωνισθεί εκτός έδρας με τον Α.Ο. Κηφισιάς.

Στο Κύπελλο "Χειμώνας" 2016 ο Σ.Ο. Αιγάλεω νίκησε, στο πλαίσιο του 2ου γύρου, εκτός έδρας τον Α.Σ. Α.Μ.Ε.Α. "Κεραυνός" με 4-1 και στον 3ο γύρο θα τεθεί αντιμέτωπος εντός έδρας με τον Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας Α'.

Τέλος, στο "Χειμωνάκι" 2016, στους δύο πρώτους γύρους οι νεανικές μας ομάδες τα πήγαν πολύ καλά. Για τον Α' Όμιλο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α' νίκησε 3-0 τον Ο.Π.Α. Φιλοθέης αλλά ηττήθηκε με 2-1 από το Σ.Ο. Χαλανδρίου ενώ ο Σ.Ο. Αιγάλεω Γ' νίκησε τον Φ.Ο. Νέων Ηρακλείου "Επικοινωνία" Γ'  με 2-1 και τον Σ.Ο. Νέας Φιλαδελφείας Β' με 3-0. Για το Β' Όμιλο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' νίκησε τον Γ.Σ. Κερατέας Β' με 3-0. Αυτή την Κυριακή, 7/2, θα διεξαχθούν ακόμα δύο γύροι του τουρνουά (3ος και 4ος). Για τον Α' Όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' Θα αντιμετωπίσει την Π.Σ. Περιστερίου Β' ενώ ο Σ.Ο. Αιγάλεω Γ' θα αντιμετωπίσει το Σ.Ο. Χαλανδρίου Γ' και κατόπιν τον Ο.Π.Α. Φιλοθέης. Για το Β' Όμιλο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' θα παίξει αρχικά με τον Γ.Α.Σ. Χολαργού και κατόπιν με τον Πανελλήνιο Γ.Σ.

Αναλυτικά στοιχεία για όλες τις τρέχουσες ομαδικές διοργανώσεις υπάρχουν στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α αλλά και στο Chess-Results: (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας (Α' Όμιλος), Αττικής Φιλίας (Β' Όμιλος), Κύπελλο "Χειμώνας", "Χειμωνάκι" (Α' Όμιλος), "Χειμωνάκι" (Β' Όμιλος).