13 Φεβ 2016

Π.Ο.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ 2016: ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ 4ο ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ Γ.Σ.

Τη δεύτερη ήττα της γνώρισε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στον 4ο γύρο του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) της Αττικής για το 2016 από τον Πανελλήνιο Γ.Σ. με σκορ 5,5-4,5. Για ακόμη μια φορά η ομάδα μας έχασε πολλές ευκαιρίες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ειδικά στις νεανικές σκακιέρες, αφού τόσο ο Γιώργος Σταματάκης όσο και ο Νίκος Καυκαλάς δεν κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση των αντιπάλων τους από πολύ ευνοϊκές θέσεις. Και πιο πάνω όμως χάθηκαν ευκαιρίες αφού ο Λεωνίδας Λιάσκος έχοντας μια πολλά υποσχόμενη θέση απέναντι στο Νίκο Σκαλκώτα τελικά ηττήθηκε. Έτσι με το σκορ στο 4,5-4,5 το ματς κρίθηκε στην τελευταία παρτίδα ανάμεσα στο Δημήτρη Σκυριανόγλου και την Ιουλία Μάκκα όπου στην αμοιβαία τελική πίεση χρόνου και οι δύο αντίπαλοι υπέπεσαν σε τραγικά λάθη (με την παρτίδα να αλλάζει χέρια κάθε λίγες κινήσεις...) όμως ο σκακιστής μας έκανε το τελευταίο σοβαρό λάθος και τελικά ηττήθηκε... Παρά την ήττα, πάντως, η ομάδα φαίνεται να έχει δυναμικό για καλύτερα αποτελέσματα αλλά δεν έχει καταφέρει να βρει το ρυθμό της. Υπάρχουν πάντως δύο σκακιστές μας με απόλυτο σκορ: ο λόγος για το Σπύρο Τσαγκαρόπουλο, που μετά από μια δυναμική παρτίδα νίκησε το Γιώργο Ευθυμιάτο, και τον βενιαμίν της ομάδας Βασίλη Κασιούμη, που στη 10η σκακιέρα έχει επίσης απόλυτο σκορ αποτελώντας σταθερή αξία! 

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2016 στον Α' Όμιλο, επίσης για τον 4ο γύρο, ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α' νίκησε εντός έδρας τον Πανιώνιο Γ.Σ. με 3,5-2 ενώ ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' ηττήθηκε εκτός έδρας με 4-2 από τον Α.Ο. Κηφισιάς.

Στον 3ο γύρο του Κυπέλλου "Χειμώνας 2016" ο Σ.Ο. Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας το Σ.Ο. Νέας Φιλαδελφείας Α' με σκορ 3,5-1,5 ενώ για το "Χειμωνάκι" 2016 στον Α' Όμιλο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α' νίκησε στον 3ο γύρο την Π.Σ. Περιστερίου Β' με 2-1 ενώ ο Σ.Ο. Αιγάλεω Γ' νίκησε στον 3ο γύρο το Σ.Ο. Χαλανδρίου Α' με 2-1 και στον 4ο γύρο τον Ο.Π.Α. Φιλοθέης με 3-0 άνευ αγώνος. Στο Β' Όμιλο της ίδιας διοργάνωσης ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' αναδείχθηκε ισόπαλος 1,5-1,5 στον 3ο γύρο με τον Γ.Α.Σ. Χολαργού ενώ στον 4ο γύρο νίκησε τον Πανελλήνιο Γ.Σ. με 3-0

Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφέρουμε όλους τους νεαρούς αλλά και παλιότερους σκακιστές του Σ.Ο. Αιγάλεω που με ζήλο συμμετείχαν και ακόμη μια Κυριακή στις διασυλλογικές διοργανώσεις με τις ομάδες του σωματείου. Πρόκειται για τους: 
Κύπελλο Aττικής Φιλίας: Α' Ομάδα: Σιγάλας Χ., Λίβας Σ., Κουτσουβέλης Σ., Γκογκορέσης Α., Παπαμανώλης Π., Μουζάκης Ι., Β' Ομάδα: Κόλεβ Ν., Μπαγλανέας Χ., Θεοχαρόπουλος Κ., Τσίγκρας Α., Καλαντζής Δ., Τιτίνης Κ.
"Κύπελλο Χειμώνας": Κοσμίδης Κ., Νταϊφάς Ι., Λάσπας Α., Καούκης Π., Ταφάνι Τ.
"Χειμωνάκι": Ομάδα Α': Ταφάνι Κ., Αγγελής Ε., Μηλιώτης Δ., Ομάδα Β': Μέρτογλου Κ., Καραγιώργος Ν., Τέγος Λ., Ομάδα Γ': Μηναδάκης Α., Λουρίδας Π., Λιάμης Π.

Όλες οι διασυλλογικές διοργανώσεις συνεχίζονται την Κυριακή 14/2/2016. Στον Π.Ο.Α., για τον 5ο γύρο, ο Σ.Ο. Αιγάλεω αντιμετωπίζει εντός έδρας τον πρωτοπόρο Α.Σ. Παπάγου σε ένα δύσκολο ματς, όπου όμως η ομάδα μας έχει δυνατότητες για ένα θετικό αποτέλεσμα. Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας, επίσης για τον 5ο γύρο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α΄ τίθεται αντιμέτωπος εκτός έδρας με τον Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας Β' ενώ ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' παίζει εντός έδρας με το Σ.Ο. "Θωμάς Γεωργίου" Β'. Στο Κύπελλο "Χειμώνας", για τον 4ο γύρο, ο Σ.Ο. Αιγάλεω αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Σ.Ο. Νέας Φιλαδελφείας Β' ενώ στο "Χειμωνάκι" στον Α' Όμιλο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Α' αντιμετωπίζει τον Γ.Σ. Κερατεάς A' και ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' την Π.Σ. Περιστερίου Β' ενώ στον επόμενο γύρο οι δύο ομάδες θα βρεθούν αντιμέτωπες μεταξύ τους: Σ.Ο. Αιγάλεω Α' - Σ.Ο. Αιγάλεω Γ'. Τέλος στο Β' Όμιλο ο Σ.Ο. Αιγάλεω Β' Αντιμετωπίζει αρχικά το Σ.Ο. Χαλανδρίου Β' και κατόπιν την Π.Σ. Περιστερίου Α'.

Αναλυτικά στοιχεία για όλες τις τρέχουσες ομαδικές διοργανώσεις υπάρχουν στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α αλλά και στο Chess-Results: (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας (Α' Όμιλος), Αττικής Φιλίας (Β' Όμιλος), Κύπελλο "Χειμώνας", "Χειμωνάκι" (Α' Όμιλος), "Χειμωνάκι" (Β' Όμιλος).