3 Μαρ 2016

ΚΟΠΗ ΠΙΤΤΑΣ Σ.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ: ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Η ομάδα Παίδων κάτω των 16 ετών κατά την απονομή των βραβείων από το δήμαρχο Αιγάλεω κ. Δημήτρη Μπίρμπα για την 1η θέση στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων 2016 της Αττικής (από αριστερά κρατώντας κύπελλα: Παναγιώτης Καούκης, Ανδρέας Μαργαρίτης, Γιώργος Σταματάκης, Παναγιώτης Λάσπας, Γιώργος Καραγιάννης, Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση, Παναγιώτης Καλόφωνος και Βασίλης Κασιούμης (λείπει ο Νίκος Καυκαλάς που ήταν άρρωστος))
Παραδοσιακά η ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω είναι μια αφορμή για τα μέλη του σωματείου να βρεθούν μαζί και να ενημερωθούν για την πορεία του συλλόγου. Η φετινή χρονιά δεν ήταν εξαίρεση αφού οι πολυάριθμοι φίλοι του σωματείου αλλά και οι εκπρόσωποι του Δήμου Αιγάλεω που βρέθηκαν στο εντευκτήριο του Σ.Ο. Αιγάλεω την Κυριακή 28/2 είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από τον πρόεδρο Γιάννη Σπυρακόπουλο για τις πολλές αγωνιστικές επιτυχίες του συλλόγου -τόσο σε ομαδικό όσο και ατομικό επίπεδο- αλλά και το μεγάλο πλήθος εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων -με ιδιαίτερη έμφαση στο σχολικό σκάκι- που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο Σ.Ο. Αιγάλεω.

Απονομή των βραβείων στην ομάδα των Παμπαίδων κάτω των 10 ετών από τον αντιδήμαρχο Αιγάλεω κ. Ευθύμιο Ζάχαρη για την 3η θέση στο Ομαδικό Κύπελλο Παμπαίδων <10 ετών 2016 της Αττικής (από αριστερά κρατώντας κύπελλα:Χαράλαμπος Μπαγλανέας, Αλέξανδρος Γκογκορέσης, Παναγιώτης Λουρίδας, Χρήστος Γκουτούφας, Ανδρέας Μηναδάκης (λείπει ο Θανάσης Καππάτος)).
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν η ομάδα Παίδων κάτω των 16 ετών για την 1η θέση στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων 2016 της Αττικής (δείτε σχετικά εδώ) και η ομάδα Παμπαίδων κάτω των 10 ετών για την 3η θέση στο Ομαδικό Κύπελλο Παμπαίδων <10 ετών 2016 της Αττικής. Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση του Παναγιώτη Καλόφωνου ο οποίος τα τελευταία 8 χρόνια αγωνίστηκε σε 8 final-4 ομαδικών νεανικών διοργανώσεων και σε 7 τελικούς! Τώρα, μαζί με τους Παναγιώτη Λάσπα, Γιώργο Σταματάκη και Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση, που επίσης ξεπερνούν το ηλικιακό όριο, θα δώσει τη θέση του στη νέα γενιά νεαρών σκακιστών που ακολουθεί ακάθεκτη!

Η ειδική βράβευση του Παναγιώτη Καλόφωνου για τις 8 συνεχείς παρουσίες του σε final-4 από το δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Γκίκα.Ο Παναγιώτης μαζί με τους άλλους βετεράνους της ομάδας κάτω των 16 θα δώσει πλέον τη θέση του στους νεώτερους σκακιστές του Σ.Ο. Αιγάλεω.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Αιγάλεω κ. Δημήτρης Μπίρμπας, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ευθύμιος Ζάχαρης,  ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης  "Συμμαχία για το Αιγάλεω" κ. Γιάννης Γκίκας, ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης  "Αιγάλεω-Νέα Εποχή" κ. Λάμπρος Σκλαβούνος και αρκετοί ακόμη φίλοι του σωματείου καθώς και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων από σχολεία στα οποία ο Σ.Ο.Αιγάλεω οργανώνει μαθήματα, φιλικών σκακιστικών σωματείων αλλά και του τοπικού τύπου. Στου χαιρετισμούς τους όλοι εξήραν το πολύ καλό έργο που παράγει σταθερά ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω και δήλωσαν τη στήριξή τους σε αυτή την προσπάθεια.

Η εκδήλωση έκλεισε με το μοίρασμα της βασιλόπιτας αλλά και με κέρασμα για όλους τους παρευρισκόμενους. Μέρος του κεράσματος προσφέρθηκε, για ακόμη μια φορά, από την Pizza Fun ενώ τα αναψυκτικά ήταν προσφορά του καλού φίλου του σωματείου κ. Κοσμά Κέφαλου και των Αναψυκτικών Ικαρίας.