18 Μαρ 2013

ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Με σημαντικές επιτυχίες για τους μικρούς σκακιστές του ΣΟ Αιγάλεω διεξήχθη στο Περιστέρι το Σχολικό Δυτικής Αθήνας. Η νέα φουρνιά των σκακιστών φαίνεται να βαδίζει στο σωστό δρόμο, στην προσπάθειά της να αντικαταστήσει τους παλιότερους και να φέρει και αυτή αντίστοιχες, αν όχι μεγαλύτερες επιτυχίες.
Από τα αποτελέσματα ξεχωρίζει η επιτυχία της Α Δημοτικού όπου τρεις μικροί του ΣΟ Αιγάλεω κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις. Συγκεκριμένα 1ος ήταν ο Ανδρέας Μηναδάκης, 2ος ο Φίλιππος Τσαπάρας και 3ος ο.Σπύρος Κουτσουβέλης. Επιπλέον 5ος στην ίδια κατηγορία ήταν ο Δημήτρης Μηλιώτης, ο οποίος πάλεψε μέχρι τελευταία στιγμή για μια θέση στην τριάδα αλλά δεν τα κατάφερε. Στη Β Δημοτικού 2ος ήταν ο Αλέξανδρος Γκογκορέσης, ενώ ο Θανάσης Καπάτος αγωνίστηκε στο περιφερειακό Πειραιά όπου κατέκτησε την 1η θέση! Στη Γ Δημοτικού 3ος ήταν ο Αλέξανδρος Άρατος, ενώ ο Βασίλης Κασιούμης έχοντας την απευθείας πρόκριση δεν αγωνίστηκε. Στη Δ Δημοτικού 6η στη γενική και πρώτο κορίτσι ήταν η Παναγιώτα Ρήγα, ενώ στη ΣΤ Δημοτικού 3η στη γενική και 1ο κορίτσι ήταν η Βούλα Παλιούρα, ενώ στην τελική φάση προκρίθηκε και η Μελίνα Παντελή. Στην Α Γυμνασίου πρόκριση κέρδισε η Ράνια Δερμιτζάκη, ενώ
στη Γ Γυμνασίου οι σκακιστές του ΣΟ Αιγάλεω κατέκτησαν και τις τρεις πρώτες θέσεις. 1ος ήταν ο Γιάννης Μαργαρίτης, 2ος ο Δημήτρης Λαδάς και 3η η Βασιλική Ρηγάτου που έχει παρουσιάσει σημαντικά βήματα προόδου.
Γενικά τόσο η μεγάλη συμμετοχή των σκακιστών μας, όσο και τα αρκετά καλά αποτελέσματα μας γέμισαν αισιοδοξία για το μέλλον. Φαίνεται ότι οι επιτυχίες θα είναι ακόμη μεγαλύτερες, αν τα παιδιά συνεχίσουν να δουλεύουν σκληρά και να ακολουθούν τις οδηγίες των προπονητών τους.
Συνολικά για την τελική φάση της Αττικής, που θα διεξαχθεί στις 7 Απριλίου, έχουν προκριθεί οι εξής:
Νήπια: Αναστάσης Δέδες, Κωνσταντίνος Σιέμος, Φώτης Αντώναρος
Α Δημοτικού:Ανδρέας Μηναδάκης, Φίλιππος Τσαπάρας, Σπύρος Κουτσουβέλης
Β Δημοτικού: Θανάσης Καπάτος, Αλέξανδρος Γκογκορέσης
Γ Δημοτικού: Βασίλης Κασιούμης, Αλέξανδρος Άρατος
Δ Δημοτικού: Παναγιώτα Ρήγα
ΣΤ Δημοτικού: Παρασκευή Παλιούρα, Μελίνα Παντελή
Α Γυμνασίου: Γιώργος Καραγιάννης, Ουρανία Δερμιτζάκη
Β Γυμνασίου: Παναγιώτης Καλόφωνος, Φιλίππα Λιάπη
Γ Γυμνασίου: Πολυχρόνης Δρακόπουλος, Ειρήνη Λιάπη, Γιάννης Μαργαρίτης, Δημήτρης Λαδάς, Βασιλική Ρηγάτου