1 Μαρ 2013

ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ.ΠΑΠΑΓΟΥ ΣΤΟΝ Π.Ο.Α.

Τη δεύτερη ήττα της γνώρισε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στον 7ο γύρο του Προκριματικού Ομίλου Α' Εθνικής (Π.Ο.Α.) Αττικής 2013 από τον Α.Σ.Παπάγου με σκορ 4,0-5,5.
Όπως φανερώνει το σκορ μια παρτίδα του ματς κρίθηκε άνευ αγώνος. Πρόκειται για την παρτίδα στην 1η σκακιέρα, όπου εκ μέρους του Σ.Ο.Αιγάλεω δηλώθηκε ο Θανάσης Καραγιάννης, ο οποίος όμως δεν αγωνίσθηκε.
Εντούτοις το ματς δεν κρίθηκε στην κενή σκακιέρα, καθώς οι σκακιστές της ομάδας μας δεν φάνηκαν να επηρεάζονται από το γεγονός αυτό και διεκδίκησαν τη νίκη. Τελικά το αποτέλεσμα κρίθηκε μόλις στην τελευταία παρτίδα ανάμεσα στον Πολυχρόνη Δρακόπουλο και τον Αχιλλέα Κουτσίδη. Έχοντας πιόνι λιγότερο με αντάλλαγμα πίεση και πρωτοβουλία, ο νεαρός σκακιστής μας κατάφερε στην αμοιβαία πίεση χρόνου να βρεθεί με πιόνι παραπάνω και αντικειμενικά πολύ καλύτερη αν όχι κερδισμένη θέση. Μετά την πίεση χρόνου, αν και του ξέφυγε τακτικό χτύπημα που θα τέλειωνε την παρτίδα, η υπεροχή του ήταν μεγάλη. Σε αυτό όμως το σημείο, που η νίκη φαινόταν κοντά, ο Πολυχρόνης επέτρεψε έναν μάλλον απλό αλλά όμορφο συνδυασμό στον αντίπαλό του με αποτέλεσμα τελικά να ηττηθεί...
Στις υπόλοιπες παρτίδες τα αποτελέσματα ήταν: Θανάσης Καραγιάννης-Αλεξανδρος Παπασημακόπουλος 0-1 (α.α.), Γεράσιμος Παναγιωτακόπουλος-Αποστόλης Τσιροπούλας 0,5-0,5, Γιάννης Σπυρακόπουλος-Κώστας Ζενέλης 0-1, Μιχάλης Καλοσκάμπης-Δημήτρης Σκυριανόγλου 0-1, Μυρτώ Κοιλιακούδη-Χαριτωμένη Μαρκαντωνάκη 0-1, Κατερίνα Πουλοπούλου-Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση 0-1, Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση-Αμαλία Κουτσίδη 1-0, Γιάννης Πουλόπουλος-Λεωνίδας Λιάσκος 1-0, Δημοσθένης Μαγκλάρας-Βασίλης Κασιούμης 0-1.
Η ήττα αυτή έφερε το Σ.Ο.Αιγάλεω στην 4η θέση της βαθμολογίας και οπωσδήποτε έκανε δυσκολότερη την κατάκτηση μιας θέσης στην 1η τριάδα του τουρνουά, όμως ακόμη όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αφού οι νέοι πρωτοπόροι παίζουν μεταξύ τους στους δύο τελευταίους γύρους και συνεπώς θα υπάρξουν απώλεις βαθμών, που θα πρέπει όμως η ομάδα μας να εκμεταλλευθεί σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα στα δύο -δύσκολα- επόμενα ματς, με πρώτο αυτό εναντίον του Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας στον 8ο γύρο (Κυριακή 3/3) στη Γλυφάδα.
Η βαθμολογία μετά τον 7ο γύρο διαμορφώθηκε ως εξής:  
1-3. Α.Σ. Παπάγου, Φ.Ο.Ν. Ηρακλείου, Σ.Ο Ν.  Φιλαδέλφειας 10 β. 4. Σ.Ο. Αιγάλεω 9 β. 5. Πανελλήνιος Γ.Σ. 7 β. 6-7. Σ.Α.Σ. Κορωπίου, Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας 6 β. 8. Σ.Ο. Καλλιθέας 5 β. 9. Σ.Ο. Χαλανδρίου 4 β. 10. Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας 3 β.

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2013, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή που μας πέρασε, ο  Σ.Ο.Αιγάλεω Α' πέτυχε σημαντική νίκη εκτός έδρας με σκορ 5-3 επί του Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας και κατέλαβε έτσι την 3η θέση στη διοργάνωση σε ισοβαθμία με το Σ.Ο.Ικαρίας, ο οποίος όμως συμμετείχε εκτός συναγωνισμού και τον Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας Α', ο οποίος είχε χειρότερα κριτήρια ισοβαθμίας.  Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της ομάδας για την πολύ καλή τους απόδοση και το εξαιρετικό ομαδικό πνεύμα που επέδειξαν ενώ ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη φοβερή απόδοση του Παναγιώτη Ρηγάτου, ο οποίος σημείωσε 7 νίκες σε ισάριθμες παρτίδες!
Η τελική βαθμολογία στον Α' Όμιλο ήταν: 1. Π.Σ. Περιστερίου Α' 13 β. 2. Σκακιστική Άνοιξη Α' 11 β. 3-5. Σ.Ο. Ικαρίας, Σ.Ο. Αιγάλεω, Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας 5.β
Στον ίδιο όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' ηττήθηκε εκτός έδρας από το ΔΗ.ΚΕ.Π. Άνω Λιοσίων με 4,5-3,0 και κατετάγη στην 21η θέση ενώ στο Β' Όμιλο ο Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' ηττήθηκε εντός έδρας από την Π.Σ.Περιστερίου Γ' με 2,5-3,5 και κατετάγη 23ος.

Αναλυτικά στοιχεία (αποτελέσματα, φύλλα αγώνος, ατομικά αποτελέσματα κτλ) για όλες τις ομαδικές διοργανώσεις υπάρχουν στη σελίδα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α αλλά και στο Chess-Results: (Π.Ο.Α., Αττικής Φιλίας (Α' Όμιλος), Αττικής Φιλίας (Β' Όμιλος))