18 Οκτ 2010

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΠΑΙΔΩΝ Ο Σ.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ! ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ FINAL-8.

H ομάδα του Σ.Ο. Καλλιθέας έκανε την έκπληξη στο Πρωτάθλημα Αττικής παίδων! Αφού επικράτησε  του αδιαφιλονίκητου φαβορί ΠΣ Περιστερίου με 3,5-2,5 στον ημιτελικό, νίκησε και το Φυσιολάτρη στον τελικό σε ένα ψυχθοφόρο 15λεπτο μπαράζ με 3,5-2,5. Μεγάλο μέρος της επιτυχίας ανήκει σε πολλούς από τους παίκτες που στελέχωσαν την περσινή ομάδα των παμπαίδων του Σ.Ο. Καλλιθέας που κατέλαβε τη 2η θέση στην Αττική χάνοντας μάλιστα από την ομάδα του Σ.Ο. Αιγάλεω στο 15λεπτο μπαράζ! Για την ιστορία την τρίτη θέση κατέλαβε η Π.Σ. Περιστερίου επικρατώντας εύκολα στο μικρό τελικό του Ζήνωνα Γλυφάδας με 5,5-0,5. Αυτή η επιτυχία της ομάδας της Καλλιθέας θα πρέπει να παραδειγματίσει τους παίκτες μας, που τη νέα χρονιά θα αποχαιρετήσουν την ομαδα των παμπαίδων και  θα στελεχώσουν την ομάδα των παίδων, δηλαδή τους Δημήτρη Λαδά, Πολυχρόνη Δρακόπουλο, Γιάννη Μαργαρίτη, Ειρήνη Λιάπη και Γιάννη Κατωπόδη. Αν δουλέψουν πολύ, την επόμενη χρονιά είναι ικανοί να διαπρέψουν και στο πρωτάθλημα παίδων.
Πολλά συγχαρητήρια θα πρέπει να δωθούν και στη δευτεραθλήτρια παμπαίδων Σκακιστική Επικοινωνία. Μετά τις τρίτες θέσεις στα κύπελα κάτω των 10 και κάτω των 14 ετών, η 2η θέση στο πρωτάθλημα παμπαίδων ήταν το επιστέγασμα μιας πολύ καλής χρονιάς. Αντίθετα, η άλλη ομάδα του Ηρακλείου, ο κάποτε ανίκητος ΦΟΝ Επικοινωνία παρουσιάζει εικόνα κατάρευσης στις αναπτυξιακές του ομάδες, αδυνατώντας ακόμη και να κατεβάσει ομάδα σε πολλές αναπτυξιακές διοργανώσεις ή αποχωρώντας κιόλας όπως στο Μικτό.
 Την επόμενη χρονιά είναι σίγουρο ότι η ομάδα μας, διαθέτοντας ήδη μια πλειάδα πολύ καλών παικτών που στελέχωσαν και τη φετινή ομάδα στο δρόμο για το χρυσό, θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως θα έχει να αντιμετωπίσει ομάδες που στάθηκαν πολύ καλά φέτος και έχουν και πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας. Εκτός από την Επικοινωνία τέτοιες ομάδες είναι ο Παράδεισος Αμαρουσίου που επίσης χάνει μόνο έναν παίκτη από τη βασική του σύνθεση, όπως και η κυπελούχος κάτω των 10 ετών πολύ ταλαντούχα ομάδα της Αίγλης Παπάγου. Η ομάδα που έχτισε ο Ιωάννης Παναγάκος δε χάνει κανένα παίκτη λόγω ηλικίας και φυσικά αναμένεται πολύ ισχυρότερη του χρόνου!
Επιπλέον, πολλά συγχαρητήρια αξίζουν και στο Φυσιολάτρη Νικαίας τη μόνη ομάδα που κατάφερε να έχει ομάδα στην τελική οχτάδα, τόσο στους παίδες, όσο και στους παμπαίδες. Και μάλιστα και οι δυο του ομάδες πλασαρίστηκαν στην πρώτη τετράδα! Φαίνεται ότι η συνταγή του πολυνίκη προπονητή Νίκου Ορνιθόπουλου είναι διαχρονική!