Ίκαρος 2018

21 Ιαν 2011

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ"!

Η αφίσσα της θεατρικής παράστασης του έργου του Στέφαν Τσβάιχ με θέμα το σκάκι "Σκακιστική Ιστορία". Ξεχωριστή θέση στο έργο του Τσβάιχ κατέχει τo εξομολογητικό έργο του "Η σκακιστική νουβέλα" (εκδ. Άγρα), που χρησιμοποιεί το σκάκι για να εικονογραφήσει την ψυχολογία του Ναζισμού!

Η "Σκακιστική Ιστορία" του Στέφαν Τσβάιχ είναι ένα ξεχωριστό θεατρικό έργο που “ανεβαίνει” φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά την περυσινή επιτυχία.Την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ. θα δοθεί στο Art Gallery Café της Βούλας η τελευταία από τις τρεις παραστάσεις του έργου του Τσβαιχ.
Η "Σκακιστική Ιστορία" εξελίσσεται σε πλοίο το 1941, όπου στήνεται αγώνας μεταξύ παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι και αυστριακού εξόριστου, ο οποίος είχε χρησιμοποίησει το παιχνίδι σαν πνευματικό καταφύγιο την εποχή που ήταν κρατούμενος της Γκεστάπο.
Είναι το σκάκι «Το μοναδικό παιχνίδι που ανήκει σε όλους του λαούς και σε όλες τις εποχές, και για το οποίο κανείς δεν ξέρει ποιος θεός το έφερε στη γη, για να σκοτώνει την πλήξη, για να οξύνει το πνεύμα και να ευφραίνει την ψυχή…», όπως υποστηρίζει ο Τσβάιχ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Γιούλης
Ερμηνεύουν: Γιάννης Γιούλης, Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, Γιάννης Πισκιτζής, Θέμης Καραγιάννης, Βασιλική Ντόριζα
Σκακιστικός Σύμβουλος: Ελισσαίος Βλάχος, Γραφιστικά: Νικόλαος Μυλωνάς.
Διάρκεια: 65 λεπτά.
Art Gallery Café ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ 1 & ΓΑΛΗΝΟΥ, ΒΟΥΛΑ, 210 8958866.  Είσοδος με ποτό 10 ευρώ.