8 Ιαν 2011

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2010 (Γ ΜΕΡΟΣ)!

Η απονομή του κυπέλου της δεύτερης θέσης στο Κύπελο 14! Στη φωτογραφία οι Γιάννης και Δημήτρης Κατωπόδης, Παναγιώτης Καλόφωνος και Δημήτρης Λαδάς περιεργάζονται το τρόπαιο που μόλις απέκτησαν!

To 2010 o Σκακιστικός ΄Ομιλος Αιγάλεω είχε και πολλές άλλες δραστηριότητες.
Σχολικό Σκάκι: Κατ' αρχήν σε συνεργασία με το Δία Πετρούπολης συνδιοργάνωσε το Σχολικό Πρωτάθλημα Δυτικής Αθήνας και Δήμου Αθηναίων στα Εκπαιδευτήρια "Νέα Παιδεία", όπου συμμετείχαν 306 μαθητές! Είναι πλέον θεσμός ο Σ.Ο. Αιγάλεω να διοργανώνει κάθε χρόνο μία έως δύο μεγάλες σχολικές διοργανώσεις. Επιπλέον, τη φετινή σχολική χρονιά το σκάκι έχει ενταχθεί σε 4 σχολεία στο Αιγάλεω και σε ένα στο Χαϊδάρι, ενώ γίνονται προσπάθειες από τη θεσμοθετημένη Επιτροπή Σχολικού Σκακιού του ομίλου μας να ενταχθεί σε ακόμη περισσότερα σχολεία.
Ανάπτυξη: Άλλα δύο τουρνουά προστέθηκαν στην πολύ επιτυχημένη σειρά των Νεανικών που διοργανώνει ο Σ.Ο. Αιγάλεω. Συγκεκριμένα διοργανώθηκαν το 5ο Εαρινό Νεανικό και το 4ο Φθινοπωρινό Νεανικό όπου συμμετείχαν 41και 54 παιδιά αντίστοιχα! Επιπλέον, ο Σ.Ο. Αιγάλεω συμμετείχε στα Παναιγαλιώτικα 2010, διοργανώνοντας τους σκακιστικούς αγώνες.
Άλλα τουρνουά: Διοργάνωσε με επιτυχία άλλα δύο ανοιχτά τουρνουά (το 12ο και το 13ο Όπεν), όπου σε καθένα από αυτά συμμετείχαν περισσότεροι από 50 σκακιστές. Επιπρόσθετα άλλα τρία τουρνουά μπλιτς.
Eπιπλέον εξαμελής αποστολή του Σ.Ο. Αιγάλεω συμμετείχε το Μάρτιο σε σκακιστικούς αγώνες στην Κύπρο, προσκεκλημένη του αδελφοποιημένου σωματείου του Ο.Φ.Σ Στροβόλου!
Καλλιτεχνικό Σκάκι: Με το καλλιτεχνικό ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά ο Δημήτρης Σκυριανόγλου, ο οποίος είχε πολύ καλές παρουσίες τόσο στο  Πρωτάθλημα Αττικής, όπου κατετάγη 4ος, όσο και στο Πρωτάθλημα Ελλάδας όπου κατετάγη 7ος. Επίσης συμμετείχε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Λύσης Προβλημάτων στη Χερσόνησο Ηρακλείου.
 Αυτή ήταν μια αδρή ανασκόπηση του 2010 για το Σ.Ο. Αιγάλεω. Ελπίζουμε το 2011 να γίνουν ακόμη περισσότερα ειδικά στον τομέα της ανάπτυξης, που εδώ και πολλά χρόνια αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του σωματείου!