2 Απρ 2022

Β' ΕΘΝΙΚΗ 2022: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ 6ο ΓΥΡΟ ΕΠΙ ΤΟΥ Α.Ο. ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Μια πολύ σημαντική νίκη, την πρώτη του στο τουρνουά, πέτυχε ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω στον 6ο γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2022 την Κυριακή 27/3 απέναντι στον Α.Ο. Δεξαμενής Μεταμόρφωσης με σκορ 6,5-3.

Το ματς ξεκίνησε θετικά για τον Σ.Ο.Αιγάλεω, όχι όμως λόγω μιας αγωνιστικής επιτυχίας αλλά λόγω μιας ατυχίας της ομάδας της Μεταμόρφωσης καθώς η νεάνιδα της ομάδας Δέσποινα Καλλιώρα ασθένησε και δεν μπόρεσε να αγωνιστεί. Έτσι η Κατερίνα Τσοπελογιάννη, στην πρώτη της συμμετοχή με την ομάδα της Β' Εθνικής, πήρε έναν πόντο άνευ αγώνος.

Η συνέχεια πάντως, επί της σκακιέρας αυτή τη φορά, ήταν και αυτή θετική. Ο Άκης Δρακόπουλος και ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος έκαναν σχετικά γρήγορες ισοπαλίες με τους Κώστα Σούκο (παλιός αθλητής και αυτός του Σ.Ο.Αιγάλεω) και Παναγιώτη Σπυρόπουλο, όμως οι νίκες, αρχικά των νεαρών Απόστολου Λιανού και Αντιγόνης Τσιώκου (επί του Νικόλα Λαμπρινού και την Αλεξάδρας Βαλμά αντίστοιχα) και στη συνέχεια του Παναγιώτη Καλόφωνου και του Διονύση Γεωργούλια (επί του Σπύρου Γιαννακουλόπουλου και του Δημήτρη Ντουντανιώτη) σφράγισαν την πρώτη νίκη του Σ.Ο.Αιγάλεω. Ισόπαλη έληξε και η παρτίδα της Φιλίππας Λιάπη-Ζενεμπίση με την Χριστίνα Λαγουμιντζή, ενώ ηττήθηκαν (αν και είχαν υποσχόμενες θέσεις) οι δύο μεγαλύτεροι έφηβοι Κωνσταντίνος Μέρτογλου (από τον Αντώνη Μπούρα) και Νικόλας Καραγιώργος (από τον Θεοχάρη Ξανθόπουλο). Έτσι, μετά και την αφαίρεση του μισού πόντου λόγω της ήττας άνευ αγώνος, το τελικό σκορ διαμορφώθηκε σε 6,5-3. Πέρα, φυσικά, από τη νίκη, ιδιαίτερα σημαντικό για τον Σ.Ο.Αιγάλεω ήταν ότι ήρθαν πόντοι τόσο από τις ανδρικές σκακιέρες αλλά και από τους νεαρούς σκακιστές του (η Αντιγόνη Τσιώκου έφτασε τα 4/5 ενώ ο Απόστολος Λιανός έχει σκορ 2,5/6, καθόλου άσχημα και για τους δύο!).

Η νίκη αυτή ήταν ιδιαίτερη κρίσιμη και έφερε τον Σ.Ο.Αιγάλεω την 8η θέση της βαθμολογίας με 5 βαθμούς σε 6 αγώνες, αφήνοντας, επί του παρόντος, πίσω τους δύο βασικούς ανταγωνιστές του την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας και τον Α.Ο.Δεξαμενής Μεταμόρφωσης. Με τις περισσότερες ομάδες του τουρνουά να βρίσκονται σε απόσταση 1-2 βαθμούς μεταξύ τους, η συνέχεια προμηνύεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αλλά και αγχωτική για όλους... 

Στον 7ο γύρο την Κυριακή 3/4 ο Σ.Ο.Αιγάλεω έχει δύσκολη αποστολή καθώς αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον πρωτοπόρο του του τουρνουά Σκακιστικό Όμιλο Χαλανδρίου. Το ματς είναι δύσκολο, όμως οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω θα αγωνιστούν με ανεβασμένη ψυχολογία και θα κυνηγήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα ώστε να ξεφύγουν ακόμη περισσότερο από τις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).