16 Απρ 2022

Β' ΕΘΝΙΚΗ 2022: ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ 8ο ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ A.Ο.ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Ακόμη μία ήττα σημείωσε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω καθώς ηττήθηκε εντός έδρας με σκορ 4-6 από την ομάδα του Α.Ο. Ασπροπύργου "Άσπρος Πύργος" στο πλαίσιο του 8ου γύρου του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2022 την Κυριακή 10/4.

Αυτή τη φορά το ματς κρίθηκε στις αναπτυξιακές σκακιέρες (5η-10η). Ενώ στις ανδρικές σκακιέρες (1η-4η) οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω σημείωσαν σκορ 3,5-0,5, στις αναπτυξιακές η εικόνα ήταν εντελώς αντίθετη καθώς το σκορ ήταν 0,5-5,5 υπέρ του Α.Ο. Ασπροπύργου "Άσπρος Πύργος". Έτσι το σκορ διαμορφώθηκε στο τελικό 4-6. Νίκες για τον Σ.Ο.Αιγάλεω πέτυχαν ο Άκης Δρακόπουλος επί του Πέτρου Τεγκελίδη, ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος επί του Τενγκίζ Χαραλαμπίδη και ο Παναγιώτης Καλόφωνος επί του Κωνσταντίνου Κουβελάκη. Ισόπαλες έληξαν οι παρτίδες του Λεωνίδα Λιάσκου με τον Ισαάκ Πεσσιρίδη και του Κωνσταντίνου Μέρτογλου με τον Γιάννη Τοπαλίδη. Τέλος ηττήθηκαν η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση από τη Ρεβέκα Σαλαχίδου, ο Κλέιντα Ταφάνι από την Ελένη Τσιρίποβα, η Κατερίνα Τσοπελογιάννη από τη Χαραλαμπία Πεσσιρίδη, ο Σταύρος Λίβας από τον Παναγιώτη Ζεϊτουνιάν και ο Απόστολος Λιανός από το Στέφανο Τσομίδη.

Διαιτητής του ματς ήταν ο Χρήστος Τσερκέζης με βοηθό τον Γιώργο Κατρίτση

Μετά από αυτή την ήττα ο Σ.Ο.Αιγάλεω παραμένει στην 9η θέση της βαθμολογίας του τουρνουά και ακόμη και με νίκη επί του Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας στον 9ο και τελευταίο γύρο της διοργάνωσης την Κυριακή 17/4 διατηρεί μόνο μαθηματικές ελπίδες παραμονή στην κατηγορία. Εντούτοις οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω θα αγωνιστούν, όχι μόνο για την πιθανότητα της παραμονής αλλά και για το γόητρο της ομάδας, διεκδικώντας ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).