23 Απρ 2022

Β' ΕΘΝΙΚΗ 2022: ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ 9ο ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Ο. ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ...

Δεν τα κατάφερε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στον 9ο γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2022 την Κυριακή 17/4 απέναντι στον Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας καθώς ηττήθηκε εκτός έδρας, και μάλιστα με ευρύ σκορ, 7,5-2.

Τα πράγματα ήταν δυσοίωνα ήδη πριν το ματς αφού ο Σ.Ο.Αιγάλεω αγωνίστηκε με ελλείψεις στις αναπτυξιακές σκακιέρες. Και κατά τη διάρκεια όμως του ματς η πορεία των παρτίδων δεν άφησε σε καμία στιγμή αμφιβολία για το αποτέλεσμα. Τη μοναδική νίκη για τον Σ.Ο.Αιγάλεω πέτυχε ο Κωνσταντίνος Μέρτογλου επί του Αναστάσιου Μωυσίδη. Ισόπαλες έληξαν οι παρτίδες του Άκη Δρακόπουλου με τον Γιώργο Καλογριδάκη, του Γιάννη Σπυρακόπουλου με τον Νίκο Μπαλάσκα και του Παναγιώτη Καλόφωνου με τον Νίκο Σερετάκη ενώ ηττήθηκαν ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος (άνευ αγώνος) από τον Θοδωρή Καλογριδάκη, η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση από την Ελένη-Σοφία Μπαλάσκα, η Κατερίνα Τσοπελογιάννη από την Κωνσταντίνα Ντάλα, η Αντιγόνη Τσιώκου από τη Μυρτώ Σερετάκη, ο Βασίλης Βιτουλαδίτης από τον Χρήστο- Νικόλαο Δεληγιάννη και ο Απόστολος Λιανός από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Έτσι, παρά την ήττα του Φ.Ο.Ελληνικού από τον Σ.Ο.Κορυδαλλού (που θα σήμαινε παραμονή του Σ.Ο.Αιγάλεω σε περίπτωση νίκης επί του Σ.Ο. Νέας Φιλαδέλφειας), ο Σ.Ο.Αιγάλεω παρέμεινε στην 9η θέση της τελικής βαθμολογίας γεγονός που σημαίνει τον υποβιβασμό της ομάδας στη Γ' Εθνική Κατηγορία...

Πρόκειται φυσικά για ένα απογοητευτικό και, κυρίως, αποκαρδιωτικό, αποτέλεσμα τη στιγμή που η ομάδα ξεκίνησε τη συμμετοχή της στη διοργάνωση με πολύ καλό κλίμα και όρεξη. Τα αίτια αυτού του αποτελέσματος θα πρέπει φυσικά να αναζητηθούν και να διορθωθούν ώστε η ομάδα να επανέλθει. Η αυτοκριτική είναι εντελώς απαραίτητη όμως δεν πρέπει να γίνει εν θερμώ. Επί του παρόντος ας κρατήσουμε τη θετική διάθεση όσων συμμετείχαν (και ήταν πολλοί, καθώς αγωνίστηκαν συνολικά 22 σκακιστές και σκακίστριες) καθώς και το γεγονός ότι μέσα από τους αγώνες απέκτησαν πολύτιμη εμπειρία πολλοί νέοι παίχτες.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στον Κωνσταντίνο Μέρτογλου ο οποίος συμμετείχε και στα 9 ματς πετυχαίνοντας μάλιστα το καλύτερο σκορ της ομάδας (6,5/9) αλλά και στους νεότερους, τον Απόστολο Λιανό, ο οποίος επίσης συμμετείχε σε όλα τα ματς και παρά την απειρία του (1η του συμμετοχή με την ομάδα σε ηλικία μόλις 10 ετών) πέτυχε το αξιοπρεπέστατο 2,5/9 στη σκακιέρα παίδων κάτω των 12 ετών, και την Αντιγόνη Τσιώκου, η οποία επίσης συμμετείχε για πρώτη φορά στην ομάδα και πέτυχε το εξαιρετικό 4/7 στη σκακιέρα νεανίδων κάτω των 16 ετών (αν και είναι μόλις 11 ετών). Σημαντικές επίσης εμπειρίες αποκόμισαν οι Κατερίνα Τσοπελογιάννη, Εβελίνα Τουσουνίδου, Σταύρος Λίβας και Βασίλης Βιτουλαδίτης που επίσης αγωνίστηκαν πρώτη φορά με τη βασική ομάδα του σωματείου.

Κλείνοντας να συγχαρούμε τον Σ.Ο.Χαλανδρίου και τον Α.Ο. Ασπροπύργου "Άσπρος Πύργος" που κατέλαβαν αντίστοιχα την 1η και 2η θέση στη διοργάνωση και  θα αγωνιστούν την επόμενη χρονιά στον Προκριματικό Όμιλο Α' Εθνικής Κατηγορίας (Π.Ο.Α.). της Αττικής.

Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).