21 Μαρ 2022

Β' ΕΘΝΙΚΗ 2022: (ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ) ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟΝ 5ο ΓΥΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Ακόμη μια ισοπαλία (την τρίτη στη σειρά) πρόσθεσε στο ενεργητικό του ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω, αυτή τη φορά απέναντι στην ομάδα της Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας αγωνιζόμενος εντός έδρας στο πλαίσιο του 5ου γύρου του  Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2022 που διεξήχθη την Κυριακή 20/3.

Με βάση την πορεία του ματς το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο καθώς και ο δύο ομάδες είχαν τύχες να διεκδικήσουν τη νίκη. Εντούτοις η ισορροπία δεν φάνηκε να χαλά σε καμία στιγμή. Μετά τις έξι πρώτες παρτίδες το ματς ήταν στο 3-3: Νίκες για τους Γιάννη Σπυρακόπουλο, Σπύρο Τσαγκαρόπουλο και Κλέιντα Ταφάνι επί των Αντώνη Αμπατζή, Γιώργου Καλδή και Άννας Σπυρίδων αντίστοιχα, ήττες για τη Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση (στην επανεμφάνισή της με την ομάδα) από την Κωνσταντίνα Λάλλου, την Αντιγόνη Τσιώκου από την Νικολέτα Σφυράκη και τον Απόστολο Λιανό από τον Μάριο Προύτσαλη

Στις τέσσερις παρτίδες που έμεναν, μόνο ο Άκης Δρακόπουλος είχε πολύ μεγάλη υπεροχή απέναντι στον Βασίλη Κωστόπουλο όμως οι υπόλοιπες τρεις έδειχναν αμφίρροπες έως χειρότερες για την ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω. Τελικά ο Άκης κέρδισε όπως και ο Κωνσταντίνος Μέρτογλου (τον Στέλιο Μπανά, σε μια παρτίδα με δυναμική ισορροπία) όμως οι Λεωνίδας Λιάσκος και Νικόλας Καραγιώργος δεν μπόρεσαν να κρατήσουν τις θέσεις τους απέναντι στον Κυριάκο Γρυπαίο και τον Μανώλη Ασβεστά οπότε το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 5-5.

Διαιτητής του ματς ήταν ο Χρήστος Τσερκέζης με βοηθό τον Γιώργο Κατρίτση.

Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με τη νίκη του Α.Ο.Δεξαμενής Μεταμόρφωσης επί του Φ.Ο.Ελληνικού, έφερε το Σ.Ο.Αιγάλεω στην 9η-10η θέση μαζί με την Ένωσης Σπάρτης Μικράς Ασίας με 3 βαθμούς σε 5 αγώνες. Έτσι το επόμενο ματς του 6ου γύρου, εντός έδρας την Κυριακή 27/3, απέναντι στον Α.Ο.Δεξαμενής Μεταμόρφωσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία και η ομάδα μας χρειάζεται οπωσδήποτε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).