11 Μαρ 2022

Β' ΕΘΝΙΚΗ 2022: ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟΝ 3ο ΓΥΡΟ ΜΕ ΤΟΝ Σ.Ο.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν κατάφερε να σημειώσει την πρώτη της νίκη στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2022 η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω, καθώς, στον 3ο γύρο της διοργάνωσης, την Κυριακή 27/3, αναδείχθηκε ισόπαλη 5-5 εντός έδρας με την ομάδα του Σ.Ο.Ηλιούπολης.

Το ματς ξεκίνησε με καλούς οιωνούς καθώς ο Σ.Ο.Αιγάλεω βρέθηκε να προηγείται με 3-2 μετά τις νίκες της Αντιγόνης Τσιώκου (έφτασε το 3/3!) επί της Ναταλίας Μαυρέα, του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου επί του Βασίλη Παπαγεωργίου (σε μινιατούρα!) και του Κωνσταντίνου Μέρτογλου επί του Απόστολου Γκρόζου και τις ήττες του Απόστολου Λιανού από τον Κωνσταντίνο Αλεξόπουλο και της Παναγιώτας Ρήγα από την Κατερίνα Χριστοπούλου. Τα πράγματα συνέχισαν ακόμα καλύτερα με τις νίκες, μετά από ωραίες παρτίδες, του Γιάννη Χαλά και του Διονύση Γεωργούλια επί των Νίκου Δροσάκη και Παναγιώτη Τσιφετάκη αντίστοιχα. 

Με το σκορ στο 5-2 και τρεις παρτίδες να απομένουν η νίκη έμοιαζε κοντά, ειδικά αφού οι θέσεις τουλάχιστον στις δύο από τρεις σκακιέρες που απέμεναν ήταν καλές. Δυστυχώς η Κάισσα, η θεά του σκακιού, έδειξε ακόμη μια φορά ότι μπορεί να γίνει αρκετά σκληρή... Αρχικά η Βασιλική Ρηγάτου ηττήθηκε από την Ανδριάνα Αναστασοπούλου σε ένα φινάλε βασιλισσών με πιόνι λιγότερο στο οποίο η σκακίστρια του Σ.Ο.Αιγάλεω πάλευε για την ισοπαλία. Κατόπιν ηττήθηκε, κάπως απρόσμενα με βάση την πορεία της παρτίδας, ο Νικόλας Καραγιώργος από τον Αντώνη Λεβαντή ενώ στην τελευταία παρτίδα, ο Άκης Δρακόπουλος παρέβλεψε κάποιες ευκαιρίες ισοπαλίας και τελικά επίσης ηττήθηκε από τον Παναγιώτη Κώστα διαμορφώνοντας το τελικό 5-5...

Μια ισοπαλία δεν είναι φυσικά κακό αποτέλεσμα, όμως η πορεία του ματς έδειχνε ότι η ομάδα ήταν πολύ κοντά στην πρώτη της νίκη που όμως δεν ήρθε. Κρατάμε όμως ότι ο Σ.Ο.Αιγάλεω "έσπασε το ρόδι". και ετοιμάζεται πλέον για τον 4ο γύρο την Κυριακή 13/3 όπου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τον Φ.Ο.Ελληνικού σε ένα αντικειμενικά δύσκολο και σημαντικό ματς.

Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).