19 Μαρ 2022

Β' ΕΘΝΙΚΗ 2022: ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ... ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΤΟΝ 4ο ΓΥΡΟ ΜΕ ΤΟΝ Φ.Ο.ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Ούτε αυτή τη φορά κατάφερε να σημειώσει την πρώτη του νίκη ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω καθώς στο πλαίσιο του 4ου γύρου του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2022 την Κυριακή 13/3 αναδείχθηκε ισόπαλος εκτός έδρας 5-5 με τον Φ.Ο.Ελληνικού.

Και σε αυτό το ματς ο Σ.Ο.Αιγάλεω έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, όμως τελικά η πορεία του ματς θύμισε έντονα το ματς του 4ου γύρου απέναντι στον Σ.Ο.Ηλιούπολης (εδώ)... Και αυτή τη φορά το ματς ξεκίνησε πολύ καλά με το σκορ να διαμορφώνεται αρχικά στο 3-4 υπέρ της ομάδας μας: Νίκες για τη Μαρία Κυριάκου επί της Μαγδαληνής Λιάρου (ιδιαίτερα κρίσιμος πόντος από την Μαρία), την Κλέιντα Ταφάνι επί της Σοφίας Σαλβαριδου (ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα για την Κλέιντα) και του Κωνσταντίνου Μέρτογλου επί του Κωνσταντίνου Τσιρώνη (μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα ο Κωνσταντίνος έχει "ανεβάσει στροφές"), ισοπαλίες για τον Σπύρο Τσαγκαρόπουλο με τον Κωνσταντίνο Λάππα και τον Απόστολο Λιανό με την Ελένη Μαργαρίτη (θετικό αποτέλεσμα και από τον Απόστολο) και ήττες για τον Νικόλα Καραγιώργο από τον Ανδρέα Μηναδάκη (ο Ανδρέας αγωνίστηκε γα χρόνια με την ομάδα μας αλλά μεταγράφηκε στο Ελληνικό λόγω μετακόμισης) και την Εβελίνα Τουσουνίδου από την Ελένη Παπαθανασίου (πρώτη εμφάνιση για τη μικρή Εβελίνα με την ομάδα, αναμενόμενο το άγχος της πρεμιέρας :-) ).

Απέμεναν τρεις παρτίδες και η ομάδα μας φαινόταν να έχει το "πάνω χέρι". Ο Λεωνίδας Λιάσκος είχε υπεροχή απέναντι στον Απόστολο Κουτουρίνη, ο Γιάννης Χαλάς είχε πιόνι πάνω και μια θέση που έμοιαζε ασφαλής με τον Ηλία Περτζινίδη και ο Άκης Δρακόπουλος είχε μια νορμάλ θέση απέναντι στον Μιχάλη Παπαδάκη. Τελικά, αν και πίεσε, ο Λεωνίδας έμεινε στη ισοπαλία, όπως και ο Άκης. Με το σκορ στο 4-5 η νίκη φαινόταν κοντά, όμως η παρτίδα του Γιάννη Χαλά άλλαξε τροπή και τελικά ο σκακιστής του Σ.Ο.Αιγάλεω ηττήθηκε διαμορφώνοντας το τελικό 5-5.

Μετά τον 4ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω ισοβαθμεί στις θέσεις 8-10 με την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας και τον Α.Ο.Δεξαμενής Μεταμόρφωσης έχοντας 2 βαθμούς. Οι δύο επόμενοι γύροι στους οποίους ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει τους άμεσους ανταγωνιστές τους θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι. Έτσι την Κυριακή 20/3, στον 5ο γύρο της διοργάνωσης, ο Σ.Ο.Αιγάλεω αγωνίζεται εντός έδρας με την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας διεκδικώντας τη νίκη που θα του επιτρέψει να αποσπαστεί ψηλότερα στη βαθμολογία.

Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).