19 Φεβ 2022

Β' ΕΘΝΙΚΗ 2022: ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΜΕ ΗΤΤΑ

Με ήττα ξεκίνησε τους αγώνες του στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2022 ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω. Πιο συγκεκριμένα, στον 1ο γύρο της διοργάνωσης την Κυριακή 13/2 η ομάδα μας ηττήθηκε εντός έδρας με σκορ 4,5-5,5 από τον Σ.Ο.Κορυδαλλού.

Όπως δείχνει και το τελικό σκορ, το ματς ήταν αμφίρροπο και κρίθηκε αργά το μεσημέρι στην τελευταία παρτίδα. Ο αγώνας ξεκίνησε καλά για τον Σ.Ο.Αιγάλεω με την νίκη του νεαρού Απόστολου Λιανού (στην πρώτη του εμφάνιση με την ομάδα) επί του Γιάννη Ελευθεριάδη. Ακολούθησαν ακόμη δύο νίκες για την Αντιγόνη Τσιώκου (που επίσης αγωνίστηκε με την ομάδα για πρώτη φορά) επί της Ζωής-Μαρίας Μητσά και τον Γιάννη Σπυρακόπουλο (σταθερή αξία για την ομάδα ο γιατρός!) επί του Σταμούλη Νούτσου μια ισοπαλία της Κλέιντα Ταφάνι με την Αμαλία-Γεωργία Καραγιαννίδου και οι ήττες της Παναγιώτας Ρήγα (που επέστρεψε στην ενεργό δράση!) από την Αναστασία Φίλη, του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου από τον Γιάννη Γκούμα και του Γιάννη Χαλά (άλλη μια πρώτη συμμετοχή με την 1η ομάδα) από τον Στρατή Κακαδέλλη και το ματς ήρθε στο 3,5-3,5. Απέμεναν τρεις παρτίδες: Στην 1η σκακιέρα ο Λεωνίδας Λιάσκος αξιοποίησε το πλεονέκτημα που είχε από νωρίς και κέρδισε τον Νίκο Συρίγο, ο Κωνσταντίνος Μέρτογλου στην 9η σκακιέρα, έχοντας δύσκολη θέση ηττήθηκε από τον Νίκο Λιάπη ενώ στην τελευταία 8η σκακιέρα, μετά από δύσκολη μάχη ο Χρήστος Γκουτούφας ηττήθηκε τελικά τον Γιάννη Πανόπουλο, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ σε 4,5-5,5.

Οπωσδήποτε μια ήττα, ειδικά μετά από ένα αμφίρροπο ματς, δεν είναι ποτέ ευχάριστη, όμως η παρουσία της ομάδας έδειξε ότι υπάρχει διάθεση για μάχη. Ιδιαίτερα ελπιδοφόρα η θετική παρουσία των μικρών σκακιστών, που πέτυχαν σημαντικές νίκες, αλλά και η συσπείρωση των παλιότερων. Έτσι, παρά την ήττα, η ομάδα διατηρεί την αισιοδοξία της για θετικά αποτελέσματα στους επόμενους γύρους ξεκινώντας ήδη από το ματς του 2ου γύρου την Κυριακή 20/2 οπότε ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα αγωνιστεί εκτός έδρας με τον Σ.Ο.Περιστερίου.

Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).