10 Φεβ 2022

ΞΕΚΙΝΑ Η Β' ΕΘΝΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 2022!

Στιγμιότυπο από το ματς του ΠΟΑ 2020 ανάμεσα στο Σ.Ο.Αιγάλεω και τον Σ.Ο.Κορυδαλλού

Ξεκινά την Κυριακή 13/2 το Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2022 στο οποίο συμμετέχει και ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 10 ομάδες σε σύστημα αγώνων πουλ (όλοι εναντίον όλων) 9 γύρων. Πρόκειται για ένα μικρό σκακιστικό μαραθώνιο που θα ολοκληρωθεί στις 17/4 (Κυριακή των Βαΐων). Με όλες τις ομάδες να βρίσκονται σχετικά κοντά σε δυναμικότητα σε μια τέτοια διοργάνωση παίζει ρόλο όχι μόνο πόσο καλή ομάδα έχει γενικά ένα σωματείο αλλά και κατά πόσο μπορεί να κατεβάζει ισχυρή σύνθεση σε όλους τους γύρους. Έτσι το τουρνουά αναμένεται να είναι αρκετά ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον!

Μετά το κακό αποτέλεσμα του 2020 στον Π.Ο.Α και το υποβιβασμό, ο Σ.Ο.Αιγάλεω κατεβαίνει στο Πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής 2022 (το 2021 δεν διεξήχθη πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας) με στόχο μια καλή εμφάνιση. Μετά την εξαιρετική πορεία και τη 2η θέση στο Κύπελλο Αττικής 2021 (εδώ) το ηθικό όλων είναι ανεβασμένο και το κλίμα της ομάδας είναι καλό.

Το πρόγραμμα του Σ.Ο.Αιγάλεω είναι το εξής:

1. (13/2) Σ.Ο.ΑιγάλεωΣ.Ο.Κορυδαλλού
2. (20/2) Σ.Ο.ΠεριστερίουΣ.Ο.Αιγάλεω
3. (27/2) Σ.Ο.ΑιγάλεωΣ.Ο.Ηλιούπολης
4. (13/3) Φ.Ο.ΕλληνικούΣ.Ο.Αιγάλεω
5. (20/3) Σ.Ο.ΑιγάλεωΈνωση Σπάρτης Μικράς Ασίας
6. (27/3) Σ.Ο.ΑιγάλεωΑ.Ο.Δεξαμενής Μεταμόρφωσης
7. (3/4)  Σ.Ο.ΧαλανδρίουΣ.Ο.Αιγάλεω
8. (10/4) Σ.Ο.ΑιγάλεωΑ.Σ. Ασπροπύργου “Άσπρος Πύργος”
9. (17/4) Σ.Ο. Νέας ΦιλαδέλφειαςΣ.Ο.Αιγάλεω
 
Την Κυριακή 13/2 στον 1ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω ξεκινά με ένα δύσκολο ματς απέναντι σε έναν παραδοσιακό αντίπαλο τα τελευταία χρόνια, τον Σ.Ο.Κορυδαλλού. Ο 1ος γύρος κάθε διοργάνωσης είναι πάντα ιδιαίτερος καθώς όλες οι ομάδες προσπαθούν να συντονιστούν και να βρουν τον ρυθμό τους. Στόχος του Σ.Ο.Αιγάλεω είναι φυσικά να ξεκινήσει "με το δεξί" πετυχαίνοντας ένα θετικό αποτέλεσμα.
 
Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση θα είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος θα είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).