26 Φεβ 2022

Β' ΕΘΝΙΚΗ 2022: ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ 2ο ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Ο.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στο ματς του 2ου γύρου του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2022, την Κυριακή 20/3, η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω καθώς ηττήθηκε εκτός έδρας με σκορ 5,5-4,5 από την ομάδα του Σ.Ο.Περιστερίου.

Και αυτό το ματς ήταν αμφίρροπο και κρίθηκε στο τέλος. Το ματς ξεκίνησε με τη νίκη της Αντιγόνης Τσιώκου επί της Ροδιάνης Γρηγορίου και την ήττα του Απόστολου Λιανού από τον Γιώργο Κόκκαλη. Ακολούθησε η νίκη του Χάρη Καραγιάννη επί του Παναγιώτη Παπαροδόπουλου αλλά και δύο ήττες στις γυναικείες σκακιέρες για την Παναγιώτα Ρήγα από τη Μαρία Λεμονή και την Κλέιντα Ταφάνι από την Ζωή Παρασκευοπούλου. Δύο ακόμη ισοπαλίες στις ανδρικές σκακιέρες για τον Γιάννη Σπυρακόπουλο και τον Παναγιώτη Καλόφωνο με τους Κώστα Αρβανίτη και Δημήτρη Σαββίδη έφεραν το ματς στο 3,5-2,5. Στις τρεις παρτίδες που συνεχίζονταν ο Κωνσταντίνος Μέρτογλου είχε σαφή υπεροχή έναντι του Δημήτρη Γαβριήλ την οποία μετέτρεψε σε νίκη, όμως ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος, έχοντας περάσει από μια αρκετά υποσχόμενη θέση μετά από θυσία πιονιού θέση απέναντι στον Αγαθάγγελο Παπαδόπουλο, βρέθηκε τελικά σε φινάλε με πιόνι λιγότερο και ηττήθηκε. Έτσι απόμενε μόνο η παρτίδα του Λεωνίδα Λιάσκου απέναντι στον Σωκράτη Γκέκα. Ο Λεωνίδας είχε διαφορά παραπάνω για δύο πιόνια, πάλεψε για τη νίκη που θα έφερνε το ματς στο 5-5, όμως τελικά δεν μπόρεσε να κάμψει τον αντίπαλό του και έμεινε στη ισοπαλία διαμορφώνοντας το τελικό 5,5-4,5 υπέρ του Σ.Ο.Περιστερίου.

Η ήττα αυτή ήταν αναμφίβολα ένα αποτέλεσμα που βάζει την ομάδα μας σε δυσχερή θέση και κάνει αρκετά δύσκολη τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Εντούτοις, η ομάδα δεν χάνει την καλή της διάθεση και κρατά τα θετικά της στοιχεία, όπως τα καλά σκορ των νεαρών και πιο άπειρων σκακιστών και σκακιστριών της όπως και το καλό κλίμα και τη διάθεση συμμετοχής από όλους. Στον 3ο γύρο την Κυριακή 27/2 ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Σ.Ο.Ηλιούπολης σε ένα μας που η ομάδα μας θα διεκδικήσει οπωσδήποτε ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).