22 Μαρ 2014

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ 2014 - ΜΙΑ 2η ΚΑΙ ΜΙΑ 4η ΘΕΣΗ!

Αν και έχουν περάσει μερικές εβδομάδες από τον 7ο και τελευταίο γύρου του Κυπέλλου Αττικής Φιλίας "Ν. Στρόφαλης" 2014 επανερχόμαστε προκειμένου να αναφερθούμε, ως ελάχιστη επιβράβευση στα παιδιά που συμμετείχαν, στα πολύ καλά πλασαρίσματα των ομάδων μας και στους δύο ομίλους της διοργάνωσης.

Αυτή τη φορά θα ξεκινήσουμε από το Σ.Ο.Αιγάλεω Γ', που συμμετείχε στο Β' Όμιλο και στον 7ο γύρο αντιμετώπισε εντός έδρας το Σ.Ο.Περιστερίου Α' τον οποίο και νίκησε με σκορ 5-1 γεγονός που εξασφάλισε στην ομάδα μας τη 2η θέση (ανάμεσα σε 20 ομάδες). Συνολικά ο Σ.Ο.Αιγάλεω Γ' σημείωσε 5 νίκες και μία ισοπαλία στο τουρνουά, ενώ ηττήθηκε μόνο (στο 2ο γύρο) από την ομάδα του Φ.Ο.Ν. Ηρακλείου "Επικοινωνία", η οποία τελικά κατέλαβε την 1η θέση στο τουρνουά.

Και στον Α' Όμιλο, όμως, ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' πέτυχε καλό αποτέλεσμα αφού ισοβάθμησε στις θέσεις 2-4 καταλαμβάνοντας τελικά (μετά την άρση της ισοβαθμίας) την 4η θέση (ανάμεσα σε 36 ομάδες) σημειώνοντας 5 νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Στον κρίσιμο 7ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' αντιμετώπισε εκτός έδρας την ομάδα του Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας Α'. Αν και "στα χαρτιά" (με βάση τις συνθέσεις που κατέβασαν οι δύο ομάδες) η ομάδα μας φαινόταν να έχει κάποιο προβάδισμα, εντούτοις δεν κατάφερε να επιβληθεί των έμπειρων και ιδιαίτερα αγωνιστικών αντιπάλων της με αποτέλεσμα το ματς να λήξει ισόπαλο 3-3, κάτι που έδωσε τελικά την ευκαιρία στον Α.Σ. Παπάγου Α' να περάσει πρώτος ακριβώς πάνω στο νήμα!

Να αναφέρουμε, τέλος, ότι ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β', που επίσης αγωνίστηκε στον Α' Όμιλο, στον 7ο γύρο νίκησε εκτός έδρας τον Α.Ο.Πεύκης με 3,5-2,5. Η ομάδα πέτυχε έτσι ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα καταλαμβάνοντας την 17η θέση έχοντας 3 νίκες και 3 ισοπαλίες (λόγω της διοργάνωσης του Διαδημοτικού Σχολικού, ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' δεν αγωνίστηκε στον 5ο γύρο του τουρνουά).

Ανεξάρτητα, πάντως, από τα τελικά αποτελέσματα, το Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2014 αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία για τους πιο έμπειρους σκακιστές της ομάδας μας να προπονηθούν και για τους νεότερους να αποκτήσουν εμπειρίες και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους. 

Το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για τις ομάδες του Σ.Ο.Αιγάλεω είναι την Κυριακή 30/3 οπότε και ξεκινούν οι εαρινές διασυλλογικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Ν.Α.: 
  • Ομαδικό Κύπελλο Αττικής (προκριματικός γύρος -αν απαιτηθεί- Σάββατο 29/3)
  • Ομαδικό Πρωτάθλημα Γυναικών (3μελείς ομάδες)
  • Ομαδικό Πρωτάθλημα Βετεράνων S50 (3μελείς ομάδες σκακιστές ηλικίας 50 ετών και άνω)
  • Ομαδικό Κύπελλο Παίδων -14 ετών (4μελείς ομάδες) σε δύο ομίλους Α, Β.
  • Ομαδικό Κύπελλο Παμπαίδων -10 ετών (4μελείς ομάδες) σε δύο ομίλους Α, Β.
  
Αναλυτικές πληροφορίες για το Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Ν. Στρόφαλης" 2014 και τις επόμενες διασυλλογικές διοργανώσεις της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. υπάρχουν στην ιστοσελίδα της ένωσης (εδώ, επιλέξτε την κατηγορία "Ομαδικά" από το κεντρικό μενού) αλλά και στο Chess-Results (για το Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2014 δείτε εδώ (A' Όμιλος) και εδώ (Β' Όμιλος)).