8 Οκτ 2009

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

Και όμως δεν είναι φωντομοντάζ! Η Αλεξάνδρα Κόστενιουκ στην αίθουσα του Δία και ανάμεσα στους φίλους Κουτσούνη, Κουλιούρα και Παυλή οι οποίοι χαμογελούν όλο καμάρι! Στη φωτογραφία διακρίνονται και μερικά από τα παιδιά του φυτωρίου του Δία Πετρούπολης!

Πολύ μεγάλη δραστηριότητα στην Αττική υπάρχει στις επόμενες ημέρες. Για τα πρωταθλήματα της ΕΣΣΝΑ που ξεκινούν στις 18 Οκτωβρίου θα αναφερθούμε σε επόμενο άρθρο. Εκτός όμως από τις διασυλλογικές διοργανώσεις μια σειρά αγώνων και εκδηλώσεων δίνει πολλές δυνατότητες σε όσους επιθυμούν να αγωνιστούν.

Πρώτα από όλα το Σαββάτο ξεκινάει το φιλόδοξο Σκακιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνεται από το δραστήριο Δία  Πετρούπολης από 10 μέχρι 14 Οκτωβρίου που θα κορυφωθεί με την παρουσία της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Αλεξάντρας Κόστενιουκ και τον αγώνα σιμουλτανέ που θα δώσει με 35 άτομα που θα προκύψουν από αγώνες μπλιτς και ράπιντ! Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στον Αντώνη Παυλή 6987343215 και στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε ειδικά για το φεστιβάλ http://chessfest2009.wordpress.com

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009 αρχίζει το 99ο Όπεν Αμπελοκήπων, ένα ακόμη τουρνουά στην πολύ επιτυχημένη σειρά αγώνων που διοργανώνει ο τοπικός σύλλογος. Το τουρνουά είναι ελβετικό 7 γύρων, με χρόνο σκέψης 2 ώρες + 30’’ και διεξάγεται κάθε Σάββατο και Τετάρτη στις 5.30 μ.μ. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.skaki.net/ambelokipi.html.

Επιπλέον, το Σάββατο 10 Οκτωβρίου αρχίζει και  το Όπεν ΚΑΙΣΣΑ 2, με συμπληρωματικό γύρο την Κυριακή 5.30. Αποτελεί το δεύτερο τουρνουά στην ομώνυμη σειρά αγώνων που διοργανώνει ο Κότινος και ο Πανελλήνιος και φιλοδοξούν να γίνουν και αυτά θεσμός. Οι αγώνες θα διεξάγονται κάθε Σαββάτο και Τρίτη. Ακόμη την Παρασκευή 9/10 υπάρχει και το καθιερωμένο μπλίτς! Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των διοργανωτών συλλόγων www.kotinoschess.ucoz.com και δηλώσεις συμμετοχής στη Μαριάννα Παγκαλή  στην ηλεκτρονική διεύθυνση marianna_gia_skaki@yahoo.gr.

Επιπρόσθετα, τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009 αρχίζει άλλο ένα ανοιχτό τουρνουά στην Καλλιθέα το Κάππα-40 με ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Θα διεξάγεται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή στις 6.00 μ.μ.  στην έδρα του Σ.Ο.Καλλιθέας, Λυκούργου 50. Δηλώσεις συμμετοχής στους Νίκο Κουκίδη 697-3809786 και Νίκο Κούρκουλο 210-9514312 (ώρες γραφείου). Πληροφορίες στην ιστοσελίδα των αγώνων http://kappachess.wordpress.com .