24 Οκτ 2009

ΦΟΙΒΙΤΙΚΑ 2009 ΣΕ ΜΝΗΜΗ ΑΝΤΩΝΗ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ


Ο Ελιγμός ένας θαυμάσιος πίνακας με σκακιστικό βέβαια θέμα από το Νικόλαο Σφήκα! Από την ιστοσελίδα www.chess.gr/sphicas, όπου παρουσιάζεται το πλούσιο έργο του γνωστού σκακιστή-ζωγράφου και κάθε σκακιστής που αγαπάει την τέχνη πρέπει να επισκεφτεί!

Για 6η φορά θα διεξαχθούν φέτος στο εντευκτήριο του Φοίβου Πειραιά τα Φοιβίτικα, μια διοργάνωση αφιερωμένη στη μνήμη του γνωστού Πειραιώτη μετρ Αντώνη Μπόγδανου, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν από λίγα χρόνια. Οι αγώνες, οι οποίοι θα διεξαχθούν στο εντευκτήριο του Φοίβου στα Καμίνια (οδός Κιθαιρώνος 12), αναμένεται να συγκεντρώσουν την αφρόκρεμα του Πειραιώτικου σκακιού και όχι μόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι από τους γνωστούς Πειραιώτες μετρ έχουν ήδη δηλώσει  συμμετοχή.  Το τουρνουά θα είναι ελβετικό 7 γύρων και θα διεξάγεται κάθε Σαββάτο και Τετάρτη από 31 Οκτωβρίου έως 21 Νοεμβρίου.

Μια από τις ιδιορρυθμίες της συγκεκριμένης διοργάνωσης είναι ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν ελληνικό ή διεθνές έλο πάνω από 1800, ενώ αυτός ο περιορισμός δεν υπάρχει για τους εφήβους και τις γυναίκες. Παράβολο συμμετοχής 25 ευρώ και 15 ευρώ για τους εφήβους, ενώ θα υπάρχουν βέβαια και σημαντικά χρηματικά έπαθλα για τους νικητές. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο στυλοβάτη του Φοίβου Δημήτρη Κοντόπουλο 6937300289 και στο Γιάννη Καραουλάνη 6944764600.