3 Φεβ 2024

Β' ΕΘΝΙΚΗ 2024: 3ος ΓΥΡΟΣ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Α.Σ.Ο. "ΔΙΑΣ" ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ισόπαλο με σκορ 5-5 έληξε το ματς ανάμεσα στον Α.Σ.Ο. "Δίας Πετρούπολης και του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω για τον 3ο γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2024 την Κυριακή 28/1.

Αν και το ματς ξεκίνησε με θετικούς οιωνούς και οι θέσεις στις σκακιέρες έδειχναν ότι ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα μπορούσε να διεκδικήσει τη δεύτερη νίκη του στη διοργάνωση, τελικά η κατάσταση σε κάποιες σκακιέρες άλλαξε και το ματς τελείωσε με ισοπαλία. Αυτή τη φορά οι νίκες ήρθαν από τις γυναικείες σκακιέρες, γεγονός ιδιαίτερα θετικό και ελπιδοφόρο! Νίκες για τον Σ.Ο.Αιγάλεω πέτυχαν και οι τρεις σκακίστριες της ομάδας: η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση επί της Αλεξάνδρας Γύπαρη, η Άννα Πεντότη επί της Ναταλίας Προμπονά (ακόμη ένα θετικό αποτέλεσμα για την Άννα) και η Νικολέττα Πουλιλίου επί της Ιωάννας Κουκίδου (επίσης ένα ακόμη καλό αποτέλεσμα για τη Νικολέτα). Ισόπαλες έληξαν οι παρτίδες του Λεωνίδα Λιάσκου με τον Ηλία Σταμούλη, του Διονύση Γεωργούλια με τον Χαράλαμπο Φανό, του Λάμπρου Τέγου (που εμφανίστηκε αρκετά σταθερός στις δύο παρτίδες που έχει παίξει) με τον Γιώργο Αθανασόπουλο και του Απόστολου Λιανού με τον Γιώργο Ουσταμπασίδη (θετικό αποτέλεσμα και για τον Απόστολο). Ηττήθηκαν ο Παναγιώτης Ρηγάτος από τον Γρηγόρη Γιαννούλη, ο Γιάννης Χαλάς από τον Κώστα Κεσόγλου και ο Ορέστης Μπαντούνας-Σαραντόπουλος από τον Κωνσταντίνο Τζωρτζάτο.

Η ισοπαλία φυσικά ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα, ενώ η ομάδα φάνηκε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει και τη νίκη. Στον 4ο γύρο την Κυριακή 4/2 ακολουθεί ένα ακόμη δύσκολο ματς, με τον Σ.Ο.Αιγάλεω να αντιμετωπίζει εντός έδρας τον Σ.Ο.Κορυδαλλού. Το ματς αναμένεται αμφίρροπο όμως η ομάδα μας θα προσπαθήσει να πάρει και εδώ ένα θετικό αποτέλεσμα. Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2024 για τον 2ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω υποδέχτηκε εντός έδρας τον Σ.Ο.Κορυδαλλού τον οποίο νίκησε με σκορ 4-2 ενώ στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Πέτρος Κολυβάς" 2024 ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' νίκησε εντός έδρας τον Β' Σ.Ο.Ηλιούπολης με 4,5-1,5 και ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' (προστέθηκε από τον 2ο γύρο) αγωνίστηκε εκτός έδρας με την Ε.Π.Α.Σ. Πεύκης "Αριστοτέλης" και ηττήθηκε με σκορ 4,5-1,5. Στο 3ο γύρο την Κυριακή 4/2 στο Κύπελλο "Ν. Στρόφαλης" ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Σ.Ο.Πετραλώνων (το ματς θα διεξαχθεί στην Καλλιθέα) ενώ στο Κύπελλο "Π. Κολυβάς" ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' αγωνίζεται επίσης εκτός έδρας με τον Α.Ο.Μαρκόπουλου και ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' τίθεται αντιμέτωπος εντός έδρας με τους Μαχητές Χαϊδαρίου Α'. Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για το Κύπελλο "Ν. Στρόφαλης" και για το Κύπελλο "Π. Κολυβάς" είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ και εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (αντίστοιχα εδώ και εδώ).