23 Φεβ 2024

Β' ΕΘΝΙΚΗ 2024: 6ος ΓΥΡΟΣ: ΗΤΤΑ 4-6 ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Σημαντική ευκαιρία νίκης απέναντι στην ομάδα του Α.Σ.Ασπροπύργου "Άσπρος Πύργος" έχασε ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω στο πλαίσιο του 6ου γύρου του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2024, την Κυριακή 18/2 και τελικά ηττήθηκε εντός έδρας με σκορ 4-6.

Το ματς ξεκίνησε πολύ καλά για τον Σ.Ο.Αιγάλεω και μέχρι λίγο πριν το τέλος φαινόταν ότι η νίκη ήταν εφικτή. Οι κρίσιμες παρτίδες ήταν αυτές του Ορέστη Μπαντούνα με τον Στέφανο Τσομίδη και της Νικολέτας Πουλιλίου με την Χαραλαμπία Πεσσιρίδη. Η Νικολέτα, παίζοντας μια καλή παρτίδα, απέκτησε σημαντική υπεροχή και έμοιαζε να είναι κοντά στη νίκη όμως τελικά δεν κατάφερε να κάμψει τη αντίσταση της αντιπάλου της και η παρτίδα έληξε ισοπαλία ενώ ο Ορέστης έχοντας παίξει μια πάρα πολύ καλή παρτίδα είχε υλική υπεροχή και αντικειμενικά κερδισμένη θέση όμως τελικά δεν κατάφερε να πάρει θετικό αποτέλεσμα και ηττήθηκε από τον πιο έμπειρο αντίπαλό του.

Στις υπόλοιπες παρτίδες ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος πέτυχε μια ακόμα νίκη επί ισχυρού αντιπάλου νικώντας τον Πέτρο Τεγγελίδη ενώ νίκες πέτυχαν επίσης, για ακόμη μια Κυριακή, η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση (επί της πολύ έμπειρης Ρεβέκας Σαλαχίδου) και η Άννα Πεντότη (επί της Χριστιάνας Πεσσιρίδη). Ισόπαλη έληξε η παρτίδα του Παναγιώτη Καλόφωνου με τον Κωνσταντίνο Κουβελάκη ενώ ηττήθηκαν ο Γιάννης Σπυρακόπουλος από τον Ισαάκ Πεσσιρίδη, ο Διονύσης Γεωργούλιας από τον Τενγκίζ Χαραλαμπίδη, ο Λάμπρος Τέγος από τον Παναγιώτη Ζεητουνιάν και ο Άγγελος Μπακογιαννάκης (βενιαμίν τις ομάδας, μόλις 8 ετών, στην πρώτη του συμμετοχή) από τον Γιάννη Ελευθεριάδη.

Μετά από αυτή την ήττα ο Σ.Ο.Αιγάλεω βρέθηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας μετά από 6 γύρους έχοντας 6 βαθμούς (2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες). Την Κυριακή 25/2, στον 7ο γύρο της διοργάνωσης, ο Σ.Ο.Αιγάλεω έχει ένα ακόμη δύσκολο εκτός έδρας ματς με τον Α.Σ.Παπάγου "Άσπρος Πύργος", που έχει μια πολύ καλή πορεία ως τώρα στο πρωτάθλημα, όμως χωρίς άγχος η ομάδα θα προσπαθήσει για το καλύτερο. Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2024 για τον 5ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω νίκησε εντός έδρας την Α.Ε.Κ. με σκορ 3,5-2,5 ενώ στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Πέτρος Κολυβάς" 2024 και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν εκτός έδρας, ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με τον Σ.Ο.Καλλιθέας Γ' και ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' ηττήθηκε από τον Ε.Ε.Σ.Κορυδαλλού 1,5-4,5. Την Κυριακή 25/2, για τον 6ο γύρο, στο Κύπελλο "Ν. Στρόφαλης" ο Σ.Ο.Αιγάλεω αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Α.Σ.Ο. "Δίας" Πετρούπολης ενώ στο Κύπελλο "Π. Κολυβάς" ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' υποδέχεται τον Ε.Π.Α.Σ. Πεύκης "Αριστοτέλης" και ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' αγωνίζεται εκτός έδρας με τον Σ.Ο.Χαλανδρίου. Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για το Κύπελλο "Ν. Στρόφαλης" και για το Κύπελλο "Π. Κολυβάς" είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ και εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (αντίστοιχα εδώ και εδώ).