9 Φεβ 2024

Β' ΕΘΝΙΚΗ 2024: 4ος ΓΥΡΟΣ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ Σ.Ο. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

Ακόμη μία ισοπαλία 5-5 για την ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στο Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2024, αυτή τη φορά με την ομάδα του Σ.Ο.Κορυδαλλού για τον 4ο γύρο της διοργάνωσης την Κυριακή 4/2.

Και αυτή τη φορά το ματς ξεκίνησε καλά καθώς ο Σ.Ο.Αιγάλεω έφτασε να προηγείται με 5-3 και να χρειάζεται μόνο μια ισοπαλία στις δύο παρτίδες που απέμεναν. Δυστυχώς, όμως, η ισοπαλία δεν ήρθε και το ματς έληξε με 5-5, δίνοντας από έναν βαθμό σε κάθε ομάδα. Και αυτή τη φορά η δύναμη πυρός της ομάδας ήταν οι σκακιέρες των κοριτσιών (!): η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση νίκησε τη Μαρία Τσούμπα, η Άννα Πεντότη την Ειρήνη Νικολαΐδη και η Νικολέττα Πουλιλίου την Ελευθερία Τσερκέζη. Εξαιρετικά σημαντική νίκη πέτυχε στην 1η σκακιέρα και ο Πολυχρόνης Δρακόπουλος (που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία αλλά έδωσε το παρόν!) επί του Παναγιώτη Σπύρου ενώ ισόπαλες έληξαν οι παρτίδες του Γιάννη Σπυρακόπουλου (που επίσης κατέβηκε να ενισχύσει την ομάδα) με τον Γιάννη Γκούμα και του Λάμπρου Τέγου με τον Παναγιώτη Πουρνάρα. Ηττήθηκαν ο Λεωνίδας Λιάσκος από τον Στράτο Κακαδέλλη, ο Διονύσης Γεωργούλιας από τον Γιάννη Πανόπουλο, ο Ορέστης Μπαντούνας-Σαραντόπουλος από τον Κωνσταντίνο Μπαλάσκα και ο Απόστολος Λιανός από τον Γιάννη Τερζίδη. Διαιτητής του ματς ήταν ο Χρήστος Τσερκέζης.

Παρά τις προσδοκίες για νίκη κατά τη διάρκεια του ματς και αυτή η ισοπαλία ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα και οδήγησε την ομάδα στη μέση της βαθμολογίας του τουρνουά. Στον 5ο γύρο την Κυριακή 11/2 ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Σ.Ο.Κορυδαλλού σε ένα ματς δύσκολο μεν αλλά στο οποίο η ομάδα μας θα διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).
 
Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2024 για τον 3ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Σ.Ο.Πετραλώνων με 3,5-2,5 ενώ στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Πέτρος Κολυβάς" 2024 ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' αναδείχτηκε ισόπαλος εκτός έδρας 3-3 με τον Α.Ο.Μαρκόπουλου και ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' ηττήθηκε εντός έδρας με σκορ 2-4 από τους Μαχητές Χαϊδαρίου Α'. Στον 4ο γύρο την Κυριακή 11/2 στο Κύπελλο "Ν. Στρόφαλης" ο Σ.Ο.Αιγάλεω αγωνίζεται ξανά εκτός έδρας, αυτή τη φορά με την Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου Αττικής Β' ενώ στο Κύπελλο "Π. Κολυβάς" και οι δύο ομάδες αγωνίζονται εντός έδρας, ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' με τον Α.Γ.Σ.Πρωτοπόρος και ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' με τους Μαχητές Χαϊδαρίου Β'. Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για το Κύπελλο "Ν. Στρόφαλης" και για το Κύπελλο "Π. Κολυβάς" είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ και εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (αντίστοιχα εδώ και εδώ).