28 Φεβ 2024

Β' ΕΘΝΙΚΗ 2024: 7ος ΓΥΡΟΣ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ 5-5 ΜΕ ΤΟΝ Α.Σ.ΠΑΠΑΓΟΥ

Ισόπαλο 5-5 έληξε το ματς μεταξύ του Α.Σ.Παπάγου και του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω την Κυριακή 25/2 στο πλαίσιο του 7ου γύρου του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2024.

Αυτή τη φορά τους κρίσιμους πόντους έφεραν στην ομάδα οι γυναικείες και οι νεανικές σκακιέρες. Νίκες σημείωσαν η Άννα Πεντότη επί της Δέσποινας Παγκαλή, η Νικολέτα Πουλιλίου επί της Αθηνάς Χατζοπούλου (η Άννα και η Νικολέτα είναι στις τοπ σκόρερ της ομάδας με σκορ 6/7 και 5,5/7 αντίστοιχα!) και ο Νικόλας Καραγιώργος επί του Νίκου Σιτσάνη (πολύ καλή νίκη του Νικόλα επί ενός ισχυρού αντιπάλου). Ισόπαλες έληξαν οι παρτίδες του Παναγιώτη Καλόφωνου με τον Κώστα Ζενέλη, της Φιλίππας Λιάπη-Ζενεμπίση με την Βιργινία Ψωμά, του Ορέστη Μπαντούνα-Σαραντόπουλου με τον Ηλία Κάντζαρη (ακόμη ένα καλό αποτέλεσμα για τον Ορέστη) και του Απόστολου Λιανού με τον Δημήτριο-Δαυίδ Ζενέλη. Ηττήθηκαν ο Λεωνίδας Λιάσκος από τον Χρήστο Ζυγούρη, ο Διονύσης Γεωργούλιας από τον Γεράσιμο Παναγιωτότακόπουλο και ο Γιάννης Μαργαρίτης από τον Αντώνη Γεωργαντά.

Η ισοπαλία αυτή κρίνεται ως ιδιαίτερα θετικό αποτέλεσμα απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Μετά και τον 7ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω εξακολουθεί να βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας του τουρνουά (5η θέση) με 7 βαθμούς σε 7 αγώνες (2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 2 ήττες). Στον 8ο γύρο την Κυριακή 3/3 ο Σ.Ο.Αιγάλεω έχει ρεπό ενώ στον 9ο και τελευταίο γύρο την Κυριακή 10/3 θα αντιμετωπίσει τον Σ.Ο.Πετραλώνων σε ένα ματς γοήτρου αφού ο Σ.Ο.Αιγάλεω δεν μπορεί πλέον να διεκδικήσει θέση ανόδου ενώ η ομάδα των Πετραλώνων έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό της. Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).

Στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Νίκος Στρόφαλης" 2024 για τον 6ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Α.Σ.Ο. "Δίας" Πετρούπολης με σκορ 4-1,5 ενώ στο Κύπελλο Αττικής Φιλίας "Πέτρος Κολυβάς" 2024 ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' νίκησε άνευ αγώνος τον Ε.Π.Α.Σ. Πεύκης "Αριστοτέλης" και ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Σ.Ο.Χαλανδρίου με 3,5-2,5. Την Κυριακή 3/3, για τον 7ο γύρο και τελευταίο γύρο των δύο τουρνουά, στο Κύπελλο "Ν. Στρόφαλης" ο Σ.Ο.Αιγάλεω αγωνίζεται εντός έδρας με τον Σ.Ο.Αμπελοκήπων ενώ στο Κύπελλο "Π. Κολυβάς" ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' υποδέχεται τον Α.Σ.Πέρα και ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' αγωνίζεται επίσης εντός έδρας με τον Σ.Ο.Καλλιθέας Β'. Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για το Κύπελλο "Ν. Στρόφαλης" και για το Κύπελλο "Π. Κολυβάς" είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ και εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (αντίστοιχα εδώ και εδώ).