27 Ιαν 2024

Β' ΕΘΝΙΚΗ 2024: 2ος ΓΥΡΟΣ: ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ Σ.Α.ΡΕΝΤΗ-ΝΙΚΑΙΑΣ!

Την πρώτη του νίκη με σκορ 6-4 επί της Σ.Α.Ρέντη-Νίκαιας πέτυχε ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω στον 2ο γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2024 την Κυριακή 21/1.

Αυτή τη φορά τα πράγματα πήγαν καλά και το ματς είχε ήδη κριθεί πριν την ολοκλήρωση της τελευταίας παρτίδας. Νίκες για την ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω πέτυχαν ο Παναγιώτης Ρηγάτος επί του Παναγιώτη Μπαρμπαγιάννη, ο Διονύσης Γεωργούλιας επί του Νίκου Βανδώρου, η Νικολέτα Πουλιλίου επί της Δάφνης Μπελιώτη, ο Λάμπρος Τέγος επί του Βασίλη Χαραλαμπίδη και ο Ορέστης Μπαντούνας-Σαραντόπουλος (στην πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα!) επί του Κωνσταντίνου Δοντά. με ισοπαλία έληξαν οι παρτίδες του Λεωνίδα Λιάσκου με τον Γιώργο Παπαδόπουλο και της Άννας Πεντότη με την Αναστασία Ορφανίδου. Τέλος ηττήθηκαν ο Παναγιώτης Καλόφωνος από τον Στέλιο Γιαννέλο, η Άννα-Ελισσάβετ Αθανασοπούλου (επίσης στην πρώτη του συμμετοχή με την ομάδα) από την έμπειρη Ελένη Φατούρου και ο Απόστολος Λιανός από τον Θοδωρή Κοταρά.

Η νίκη αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά για τον Σ.Ο.Αιγάλεω η οποία στον 3ο γύρο την Κυριακή 28/1 αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Α.Σ.Ο.Πετρούπολης "Δίας" σε ένα επίσης κρίσιμο ματς στο οποίο η ομάδας μας θα διεκδικήσει ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα. Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).

Την Κυριακή 21/1 ξεκίνησε και το Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2024 σε δύο ομίλους (αφιερωμένους σε δύο αποβιώσαντες προέδρους της ΕΣΣΝΑ: Κύπελλο "Νίκος Στρόφαλης" και Κύπελλο "Πέτρος Κολυβάς"). Στο Κύπελλο "Ν. Στρόφαλης"ο Σ.Ο.Αιγάλεω ηττήθηκε εκτός έδρας από τον Σ.Ο.Ηλιούπολης με 1,5-4,5 ενώ στο Κύπελλο "Π. Κολυβάς" η ομάδα του Σ.Ο.Αιγάλεω ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Σκακιστική Επικοινωνία Νέου Ηρακλείου Αττικής επίσης με 1,5-4,5. Στο 2ο γύρο την Κυριακή 28/1 στο Κύπελλο "Ν. Στρόφαλης" ο Σ.Ο.Αιγάλεω υποδέχεται εντός έδρας τον Σ.Ο.Κορυδαλλού Β' ενώ στο Κύπελλο "Π. Κολυβάς" ο Σ.Ο.Αιγάλεω Α' υποδέχεται, επίσης εντός έδρας τον Σ.Ο.Ηλιούπολης και ο Σ.Ο.Αιγάλεω Β' (προστέθηκε από τον 2ο γύρο) αγωνίζεται  εκτός έδρας με την Ε.Π.Α.Σ. Πεύκης "Αριστοτέλης". Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για το Κύπελλο "Ν. Στρόφαλης" και για το Κύπελλο "Π. Κολυβάς" είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ και εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (αντίστοιχα εδώ και εδώ).