20 Ιαν 2024

Β' ΕΘΝΙΚΗ 2024: 1ος ΓΥΡΟΣ: ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Σ.Ο.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Την ήττα με σκορ 7,5-2,5 από τον Σ.Ο.Περιστερίου γνώρισε ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω στον 1ο γύρο του Ομαδικού Πρωταθλήματος Β΄Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2024 την Κυριακή 14/1.

Το ματς ξεκίνησε με καλές προοπτικές για την ομάδα μας και η πορεία των παρτίδων έδειχνε ότι θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, στη συνέχεια όμως αρκετές παρτίδες "γύρισαν" με συνέπεια η ομάδα του Σ.Ο.Περιστερίου να πάρει κρίσιμους πόντους και τελικά να κερδίσει το ματς με το ευρύ 7,5-2,5. Τη μοναδική νίκη για τον Σ.Ο.Αιγάλεω πέτυχε ο Παναγιώτης Ρηγάτος επί του Κώστα Αρβανίτη. Ισόπαλες έληξαν οι παρτίδες του Διονύση Γεωργούλια με τον Γιώργο Πούλο, της Άννας Πεντότη με την Ζωή Παρασκευοπούλου (θετικό αποτέλεσμα για την Άννα) και του Νικόλα Καραγιώργου με τον Δημήτρη Γαβριήλ. Ηττήθηκαν ο Λεωνίδας Λιάσκος από τον Σωκράτη Γκέκα, ο Παναγιώτης Καλόφωνος από τον Χριστόφορο Νέμτσα (στη παρτίδα αυτή υπήρξε και ένα πρόβλημα με τη ρύθμιση του χρονομέτρου), η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση από την Μαρία-Ιωάννα Λεμονή, η Νικολέτα Πουλιλίου από τη Συμέλα-Μαρία Μαυρέλη, η Αντιγόνη Τσιώκου από τον Γιώργο Κόκκαλη και ο Απόστολος Λιανός από τη Ροδιάνη Γρηγορίου

Παρά την ευρεία ήττα θετικό στοιχείο είναι η καλή διάθεση όλων να συνδράμουν την ομάδα. Στον 2ο γύρο την Κυριακή 21/1 ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει εντός έδρας την ομάδα της Σ.Α. Ρέντη-Νίκαιας σε ένα κρίσιμο ματς στο οποίο η ομάδας μας χρειάζεται ένα θετικό αποτέλεσμα. Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).

Την Κυριακή 21/1 ξεκινά και το Κύπελλο Αττικής Φιλίας 2024 σε δύο ομίλους (αφιερωμένους σε δύο αποβιώσαντες προέδρους της ΕΣΣΝΑ). Ο πρώτος με την ονομασία Κύπελλο "Νίκος Στρόφαλης" με 6μελή ελεύθερη σύνθεση και ο δεύτερος με την ονομασία Κύπελλο "Πέτρος Κολυβάς" επίσης με 6μελή σύνθεση για σκακιστές/τριες με ελληνικό Έλο μέχρι και 1300. Ο Σ.Ο.Αιγάλεω συμμετέχει με μία ομάδα σε κάθε όμιλο. Στον 1ο γύρο και οι δύο ομάδες αγωνίζονται εκτός έδρας: στο Κύπελλο "Ν. Στρόφαλης"ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει τον Σ.Ο.Ηλιούπολης ενώ στο Κύπελλο "Π. Κολυβάς" η ομάδα μας τίθεται αντιμέτωπη με την Σκακιστική Επικοινωνία Νέου Ηρακλείου Αττικής. Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για το Κύπελλο "Ν. Στρόφαλης" και για το Κύπελλο "Π. Κολυβάς" είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ και εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (αντίστοιχα εδώ και εδώ).