10 Ιαν 2024

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Σ.Ο.ΑΙΓΑΛΕΩ 2023 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Στιγμιότυπο από το Χριστουγεννιάτικο Νεανικό Τουρνουά 2023. Η αίθουσα του ομίλου γέμισε νεαρούς σκακιστές και σκακίστριες!

Με επιτυχία διεξήχθη το διάστημα 23-30/12 το Χριστουγεννιάτικο Νεανικό Τουρνουά 2024 που διοργάνωσε ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω. Στο τουρνουά συμμετείχαν 38 αθλητές. Οι παρτίδες ήταν κανονικού χρόνου (40 min+30sec ανά κίνηση) με εθνική αξιολόγηση. Αρκετοί νεαροί αθλητές έπαιξαν την πρώτη τους επίσημη παρτίδα και εξασκήθηκαν  να παίζουν με κανονικό χρόνο γράφοντας τις κινήσεις. Έγιναν δυνατοί αγώνες στις πρώτες σκακιέρες με εξάντληση του χρόνου και υπήρξε έντονος ανταγωνισμός με ισοβαθμίες στις πρώτες θέσεις (η 1η θέση ξεκαθάρισε στο 4ο κριτήριο άρσης ισοβαθμίας!). 

Για την διεξαγωγή ενός μαζικού και επιτυχημένου τουρνουά μετά από πολύ καιρό βοήθησαν πολλά μέλη του Σκακιστικού ομίλου Αιγάλεω τόσο  σε θέματα οργάνωσης και όσο και με  διαιτησίες (Γιώργος Κατρίτσης, Γιάννης Κατρίτσης, Ανδρέας Ρηγάτος, Παναγιώτης Ρηγάτος, Ανδρέας Μαργαρίτης, Γιάννης Μαργαρίτης καθώς επίσης και η συνεργαζόμενη με το σύλλογο προπονήτρια Λουκία Πραματευτάκη). Την τελευταία ημέρα του τουρνουά δόθηκαν οι δωροεπιταγές στους τρεις πρώτους νικητές. Η απονομή των μεταλλίων για όλες τις κατηγορίες θα πραγματοποιηθεί με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτα το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 6 μ.μ. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες αθλητές και στους γονείς τους υπήρξε ενδιαφέρον για το επόμενο σκακιστικό τουρνουά που θα διοργανώσει ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω.

Οι νικητές της γενικής κατηγορίας (από αριστερά Ε. Τσαμτσούρης (3ος), Χ. Καραγιάννης (1ος), Ν. Καραγιώργος (2ος) και Λ. Τέγος. Πίσω από τους αθλητές διακρίνεται ο Ανδρέας Ρηγάτος που επωμίστηκε σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης.
 
Γενική κατηγορία:

1. Καραγιάννης Χάρης        4,5 β.
2. Καραγιώργος Νικόλαος     4,5 β.
3. Τσαμτσούρης Ευθύμιος     4,0 β.


Κατηγορία Κοριτσιών:

1. Πουλιλίου Νικολέτα       3,0 β.
2. Τσοπελογιάννη Αικατερίνη 3,0 β.
3. Κρητικού Χρυσάννα        2,0 β.

Κατηγορία Κάτω των 12:

1. Λιανός Απόστολος         3,5 β.
2. Σαμπακίδης Απόστολος     3,0 β.
3. Μπαθάς Ιωάννης           3,0 β.


Κατηγορία Κάτω των 8:

1. Φουντουλάκη Σταυρούλα    2,0 β.
2. Δημόπουλος Μηνάς         1,0 β.
3. Γεωργόπουλος Άγγελος     1,0 β.

Ακόμη ένα στιγμιότυπο από το τουρνουά. Για πολλούς μικρούς αθλητές αυτοί ήταν οι πρώτοι επίσημοι αγώνες τους.

Όλα τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες του τουρνουά είναι διαθέσιμες στο στο chess-results (εδώ)