13 Ιαν 2024

ΞΕΚΙΝΑ Η Β' ΕΘΝΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 2024!

Ξεκινά την Κυριακή 14/1 το Ομαδικό Πρωτάθλημα Β΄Εθνικής Κατηγορίας Αττικής 2024 στο οποίο συμμετέχει, μετά από απουσία ενός έτους, και ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν συνολικά 9 ομάδες σε σύστημα αγώνων πουλ (όλοι εναντίον όλων) 9 γύρων σε 9 συνεχόμενες Κυριακές! (οι αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 10/3, λόγω του μονού αριθμού συμμετοχών κάθε ομάδα θα έχει ένα ρεπό).

Το πρωτάθλημα προβλέπεται αρκετά αμφίρροπο καθώς δεν υπάρχει κάποια ομάδα που να υπερτερεί σαφώς έναντι όλων των υπόλοιπων. Σε τέτοιες περιπτώσεις, λόγω και των αρκετών γύρων, μεγάλο ρόλο παίζει η συνοχή και η συνέπεια των ομάδων δηλαδή η δυνατότητά τους να μπορούν να κατεβάζουν σε κάθε γύρο ισχυρή σύνθεση.

Μετά την επάνοδο από τη Γ' Εθνική (δείτε αναλυτικά εδώ), ο Σ.Ο.Αιγάλεω κατεβαίνει στο Πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής 2024 με στόχο μια καλή εμφάνιση ώστε αρχικά να εξασφαλίσει την παραμονή και κατόπιν να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί.

Το πρόγραμμα του Σ.Ο.Αιγάλεω είναι το εξής:

1. (14/1) Σ.Ο.ΠεριστερίουΣ.Ο.Αιγάλεω
2. (21/1) Σ.Ο.ΑιγάλεωΣ.Α.Νίκαιας-Ρέντη
3. (28/1) Α.Σ.Ο.Πετρούπολης "Δίας" Σ.Ο.Αιγάλεω
4. (4/2) Σ.Ο.ΑιγάλεωΣ.Ο.Κορυδαλλού
5. (11/2) Ε.Ε.Σ. ΚορυδαλλούΣ.Ο.Αιγάλεω
6. (18/2) Σ.Ο.ΑιγάλεωΑ.Σ. Ασπροπύργου “Άσπρος Πύργος”
7. (25/2)  Α.Σ.ΠαπάγουΣ.Ο.Αιγάλεω
8. (3/3) Ρεπό για τον Σ.Ο.Αιγάλεω
9. (10/3) Σ.Ο.ΑιγάλεωΣ.Ο.Πετραλώνων
 
Την Κυριακή 14/1 στον 1ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Σ.Ο.Περιστερίου. Όπως κάθε ματς πρεμιέρας, έτσι και αυτό, είναι ένα δύσκολο ματς, ειδικά αφού ο Σ.Ο.Περιστερίου έχει μια αξιόμαχη ομάδα. Φυσικά στόχος του Σ.Ο.Αιγάλεω είναι να ξεκινήσει με ένα θετικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά στοιχεία (συνθέσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες, στατιστικά κτλ) για τη διοργάνωση θα είναι διαθέσιμα από το Chess-Results (εδώ) ενώ τα φύλλα αγώνος θα είναι διαθέσιμα και στη σελίδα της ΕΣΣΝΑ (εδώ).