12 Ιουλ 2016

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2016 - 5-5 ΣΤΟΝ 7ο ΓΥΡΟ ΜΕ ΤΗ Σ.Α. ΣΥΚΕΩΝ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΚΑΙ 28η ΘΕΣΗ

Ισόπαλο 5-5 έληξε το ματς του 7ου και τελευταίου γύρου του  44ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής ανάμεσα στο Σκακιστικό Όμιλο Αιγάλεω και τη Σ.Α. Συκεών Νεάπολης.

Για την ομάδα μας το ματς δεν είχε εντελώς διαδικαστικό χαρακτήρα αφού με μια ευρεία νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων είχε κάποιες θεωρητικές πιθανότητες εισόδου στην πρώτη 20άδα του τουρνουά (Σ.Ε. Με βάση τα υπόλοιπα αποτελέσματα, ο Σ.Ο.Αιγάλεω χρειαζόταν νίκη με σκορ 6,-5-3,5 και πάνω για να μπει στην 20άδα). Εντούτοις οι σκακιστές μας εμφανίστηκαν μουδιασμένοι μετά την απογοητευτική ήττα του 6ου γύρου και χωρίς μαχητική διάθεση (όπως έδειξαν κάποιες παρτίδες που συμφωνήθηκαν ισοπαλίες σε θέσεις με αρκετό παιχνίδι) και η ομάδα κινδύνεψε σοβαρά να χάσει και αυτό το ματς όμως τελικά, χάρη και σε λάθη των αντιπάλων, (οι οποίοι μάλλον ήταν υπό ψυχολογική πίεση καθώς με νίκη εξασφάλιζαν την παραμονή τους) το ματς έληξε με ισοπαλία 5-5.

Το φύλλο αγώνος της συνάντησης έχει ως εξής:

Α' Εθνική 2016 - 7ος γύρος: 
Σ.Α. Συκεών Νεάπολης - Σ.Ο.Αιγάλεω: 5-5

Κανακάρης Γ. - Maier C.: 0,5-0,5
Χατζημανώλης Α. - Lekic D.: 1-0
Παπακωνσταντίνου Δ. - Τσαγκαρόπουλος Σ.: 0,5-0,5
Πρεζεράκος Δ. - Λιάσκος Λ.: 0,5-0,5
Χατζηλουκά Ε. - Λιάπη-Ζενεμπίση Ε.: 0-1
Μαστρακούλη Ε. - Λιάπη-Ζενεμπίση Φ.: 0-1
Γιαννουλάκη Ε. - Διακούλη Ι.: 1-0
Γιαννουλάκης Λ. - Δρακόπουλος Π.: 1-0
Σωτηρόπουλος Α. - Καυκαλάς Ν.: 0,5-0,5
Γκαρίπης Μ. - Κασιούμης Β.: 0-1

Έτσι ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω ολοκλήρωσε τη διοργάνωση με 5 βαθμούς σε 7 αγώνες (1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες) καταλαμβάνοντας τελικά την 28η θέση (σε 34 ομάδες). Δείτε την τελική κατάταξη του πρωταθλήματος εδώ και τα συνολικά αποτελέσματα και στατιστικά του Σ.Ο.Αιγάλεω (ατομικά και ομαδικά) εδώ. Να αναφέρουμε επίσης ότι πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ομάδα του Ε.Ο.Α.Ο. "Φυσιολάτρης" Νίκαιας στην οποία εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για τη μεγάλη επιτυχία της. Αναλυτικά στοιχεία (αποτελέσματα, φωτογραφίες αλλά και βίντεο με εξαιρετικά σχόλια του GM Γιάννη Παπαϊωάννου κατά τη διάρκεια των γύρων) για το φετινό πρωτάθλημα υπάρχουν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης (εδώ) αλλά και στο Chess-Results.

Η 28η θέση σημαίνει ότι ο Σ.Ο.Αιγάλεω θα πρέπει να να διεκδικήσει ξανά του χρόνου τη συμμετοχή του στην τελική φάση του πανελλήνιου ομαδικού πρωταθλήματος Α' Εθνικής μέσω του Π.Ο.Α. της Αττικής. Κρίνοντας τη συνολική εμφάνιση της ομάδας, αυτό που κύρια προβληματίζει είναι η αδυναμία της να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις θετικά αποτελέσματα. Είναι αλήθεια ότι η κλήρωση δεν μας έκανε κανένα χατήρι και μας έφερε αντιπάλους θεωρητικά ισάξιους ή καλύτερους, όμως από την άλλη, η ομάδα, ενώ (με εξαίρεση τον 7ο γύρο) έδειξε μαχητικό πνεύμα, σε κανένα ματς δεν ξεπέρασε τον εαυτό της φτάνοντας έστω κοντά στη νίκη αλλά, αντίθετα, σε όλα τα κρίσιμα ματς κυνηγούσε το σκορ και την ισοπαλία. Και όλα αυτά ενώ, θεωρητικά μιλώντας, σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, εμφανίστηκε στο πρωτάθλημα ενισχυμένη και χωρίς κάποια πολύ αδύνατη σκακιέρα (ακόμα και η νεαρή και άπειρη Ιωάννα Διακούλη προερχόταν από ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα στον Π.Ο.Α.). Όλα αυτά είναι θέματα που η ομάδα θα πρέπει να συζητήσει προκειμένου, μέσα από την αυτοκριτική, να εντοπίσει τις αδυναμίες της και να αναζητήσει ξανά το καλό της πρόσωπο.
Να κλείσουμε ευχαριστώντας όσους βοήθησαν στην οργάνωση και πραγματοποίηση της αποστολής του Σ.Ο.Αιγάλεω στη διοργάνωση, τα μέλη και τους γονείς των αθλητών του σωματείου που στήριξαν οικονομικά και πρακτικά την προσπάθεια αλλά και τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια Πολύτροπη Αρμονία, και ιδιαίτερα τον διευθυντή κ. Γιώργο Μανεάδη που ακόμη μια φορά στήριξαν έμπρακτα τη συμμετοχή του σωματείου στο πρωτάθλημα.