7 Ιουλ 2016

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2016 - ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ 5-5 ΜΕ ΤΟΝ Α.Ο. "ΚΑΙΣΣΑ" ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟΝ 3ο ΓΥΡΟ

Τα τρία κορίτσια της ομάδας μας  Ειρήνη Λιάπη, Φιλίππα Λιάπη και Ιωάννα Διακούλη σε δράση! Στο δραματικό ματς εναντίον της Κάισσας Χανίων η Ειρήνη πέτυχε σημαντική νίκη επί της Ιταλίδας WFM Μαρίας Αρνέτα! (Φωτογραφία από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργανωσης).

Μετά από μια πραγματικά μεγάλη μάχη, η οποία τελείωσε στις 11.00 μ.μ. η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω αναδείχθηκε ισόπαλη 5-5 με τον Α.Ο. "Κάισσα" Χανίων στο πλαίσιο του 3ου γύρου του 44ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής.

Το ματς είχε πολλές εναλλαγές και κάποια στιγμή φάνηκε να ξεφεύγει από τα χέρια των παιχτών μας αλλά με το σκορ στο 5-3 υπέρ της ομάδας των Χανίων, τόσο η Ειρήνη Λιάπη-Ζενεμπίση, όσο και ο Άκης Δρακόπουλος πέτυχαν δύο σπουδαίες νίκες (επί της Ιταλίδας WFM Μαρίας Αρνέτα και του Σταύρου Φυντριλάκη αντίστοιχα) που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα. Εκτός όμως από την Ειρήνη και τον Άκη, πολύ σημαντικές νίκες πέτυχαν ο Νίκος Καυκαλάς επί του Στέλιου Πετράκη, ο Βασίλης Κασιούμης επί του Γιώργου Παπαδημητράκη και ο Ντούσαν Λέκιτς επί του Μιχάλη Δαρμαράκη, δείχνοντας ότι η ομάδα έχει μαχητικό πνεύμα και μπορεί να τα καταφέρει καλά απέναντι και σε θεωρητικά ισχυρότερους αντιπάλους.

Α' Εθνική 2016 - 3ος γύρος: 
Α.Ο. "Κάισσα" Χανίων - Σ.Ο.Αιγάλεω : 5-5

David A. - Maier C.: 1-0
Δαρμαράκης Μ. - Lekic D.: 0-1
Λογοθέτης Σ. - Τσαγκαρόπουλος Σ.: 1-0
Καλαϊτζόγλου Π. - Σπυρακόπουλους Ι.: 1-0
Arnetta. Μ. - Λιάπη-Ζενεμπίση Ε.: 0-1
Πετράκη Ε. - Λιάπη-Ζενεμπίση Φ.: 1-0
Πετράκη Α. - Διακούλη Ι.: 1-0
Φυντριλάκης Α. - Δρακόπουλος Π.: 0-1
Πετράκης Σ. - Καυκαλάς Ν.: 0-1
Παπαδημητράκης Γ.. - Κασιούμης Β.: 0-1
Μετά τον 3ο γύρο ο Σ.Ο. Αιγάλεω βρίσκεται στην 18η θέση της κατάταξης (ισοβαθμία στις θέσεις 14-20) και στον 4ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν παλιό γνώριμο, τον Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας, σε ένα αμφίρροπο ματς που θα φέρει πάλι μνήμες από τις μονομαχίες στον Π.Ο.Α. της Αττικής.

Τα ματς του Σ.Ο.Αιγάλεω μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης (http://chessfed.gr/league2016/), ενώ οι κληρώσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες και στατιστικά (ομαδικά και ατομικά) είναι διαθέσιμα στο Chess-Results.