9 Ιουλ 2016

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2016 - ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΑ ΗΤΤΑ 4-6 ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Ο. "ΚΥΔΩΝ" ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟΝ 5ο ΓΥΡΟ

Παρά το μαχητικό πνεύμα και τη φιλότιμη προσπάθεια όλων των μελών της ομάδας ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω ηττήθηκε τελικά με σκορ 4-6 από τον Α.Ο. "Κύδων" Χανίων στον 5ο γύρο του 44ου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής που διεξάγεται στο Ρίο της Αχαΐας.

Οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω πάλεψαν όλες τις παρτίδες και σε ορισμένες περιπτώσεις είχαν δυνατότητες για καλύτερο αποτέλεσμα αλλά τελικά ηττήθηκαν από την ομάδα των Χανίων που βασίστηκε στην εμπειρία και τη στόφα των αθλητών της. Στα αξιόλογα αποτελέσματα της ομάδας μας συγκαταλέγεται αναμφισβήτητα η νίκη του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου επί της πρωταθλήτριας Ελλάδας WIM Κατερίνας Παυλίδου αλλά και του Λεωνίδα Λιάσκου επί του Μανώλη Καζάκου σε μια δυναμική παρτίδα. Το θετικότερο, πάντως, στοιχείο του ματς είναι η μαχητικότητα όλων των σκακιστών της ομάδας που δείχνουν ότι θα προσπαθήσουν μέχρι το τέλος για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Το φύλλο αγώνος της συνάντησης έχει ως εξής:

Α' Εθνική 2016 - 5ος γύρος:
Σ.Ο.Αιγάλεω - Α.Ο. "Κύδων" Χανίων: 4-6

Maier C. - Leniart A.: 0-1
Lekic D. - Παυλίδης Α.: 0-1
Τσαγκαρόπουλος Σ. - Παυλίδου Α.: 1-0
Λιάσκος Λ. - Καζάκος Ε.: 1-0
Λιάπη-Ζενεμπίση Ε. - Κουβάτσου Μ.: 0-1
Λιάπη-Ζενεμπίση Φ. - Κότσογλου Ε.: 0,5-0,5
Διακούλη Ι. - Φιλόξενη Δ.: 0-1
Δρακόπουλος Π. - Καλογερής Ι.: 0-1
Καυκαλάς Ν. - Πισσαδάκης Δ.: 0,5-0,5
Κασιούμης Β. - Γαλανάκης Ν.: 1-0

Μετά την ήττα αυτή ο Σ.Ο.Αιγάλεω παρέμεινε στους 4 βαθμούς και υποχώρησε στην 24η θέση της κατάταξης (ισοβαθμία στις θέσεις 22-28) και, πιθανότατα, χρειάζεται πλέον δύο νίκες στα δύο τελευταία ματς για να εξασφαλίσει την είσοδο στην πρώτη 20άδα. Στον 6ο γύρο που διεξάγεται σήμερα (9/7) στις 4.30 μ.μ., καθώς εξαντλήθηκαν οι ομάδες από τα Χανιά :-), η κλήρωση μας φέρνει αντιμέτωπους με τον Ο.Φ.Σ. Καβάλας σε ένα ματς που η νίκη μοιάζει μονόδρομος. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη συνάντηση των δύο ομάδων το 2014 είχε λήξει με νικητή το Σ.Ο.Αιγάλεω (δείτε αναλυτικά εδώ)

Τα ματς του Σ.Ο.Αιγάλεω μεταδίδονται ζωντανά από την ιστοσελίδα της διοργάνωσης (http://chessfed.gr/league2016/), ενώ οι κληρώσεις, αποτελέσματα, βαθμολογίες και στατιστικά (ομαδικά και ατομικά) είναι διαθέσιμα στο Chess-Results.