1 Ιουλ 2014

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2014 - 4ος ΓΥΡΟΣ: ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΟΦΣ ΚΑΒΑΛΑΣ!

Από το ματς του 4ου γύρου απέναντι στον Ο.Φ.Σ.Καβάλας. Ο Ντούσαν Λέκιτς (αριστερά) αντιμετωπίζει το Βασίλη Μπούνη υπό το βλέμμα του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου (φωτό από το επίσημο site της διοργάνωσης)
Μια πολύ σημαντική νίκη, με σκορ 5,5-4,5 επί του Ο.Φ.Σ.Καβάλας πέτυχε η ομάδα του Σκακιστικού Ομίλου Αιγάλεω στον 4ο γύρο του 42ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής Κατηγορίας που διεξάγεται στο Ρίο της Αχαΐας.

Όπως φανερώνει το σκορ, το ματς κερδήθηκε  με αρκετή προσπάθεια εκ μέρους των παιχτών μας απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Χάρη στη γρήγορη νίκη του Σπύρου Τσαγκαρόπουλου, η ομάδα μας μπήκε νωρίς μπροστά στο σκορ πιέζοντας ψυχολογικά τους Καβαλιώτες. Τελικά η νίκη για το Σ.Ο.Αιγάλεω κρίθηκε αυτή τη φορά από τις πιο νεανικές σκακιέρες της ομάδας χάρη στις νίκες της Βούλας Παλιούρα και του Βασίλη Κασιούμη. Τον τελευταίο και νικητήριο μισό πόντο έδωσε ο Ντούσαν Λέκιτς, ο οποίος όμως έχασε ευκαιρία για ολόκληρο πόντο απέναντι στο Βασίλη Μπούνη.

Το φύλλο αγώνος του ματς έχει ως εξής:

Α' Εθνική 2014 - 4ος γύρος:
Σ.Ο.Αιγάλεω - Ο.Φ.Σ.Καβάλας: 5,5-4,5

Lekic D. -Μπούνης Β. : 0,5-0,5
Τσιροπούλας Α. - Δόρφανης Ι. : 0-1
Λιάσκος Λ. - Χρυσομάλλης Θ. : 0,5-0,5
Τσαγκαρόπουλος Σ..- Καφετζής Γ. : 1-0
Λιάπη-Ζενεμπίση Φ. - Βατκαλή Δ. : 0-1
Λιάπη-Ζενεμπίση Ε. - Μόσχου Α.: 0,5-0,5
Παλιούρα Π. - Μιχαηλίδου Μ. : 1-0
Ρηγάτος Π. - Χατζηχρυσάφης Δ. : 0,5-0,5
Καλόφωνος Π. - Μποζάνης Δ. : 0,5-0,5
Κασιούμης Β. - Σταμάτης Ι. : 1-0


Η νίκη αυτή ήταν ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθειά της ομάδας μας για μια θέση στην πρώτη 20άδα ενώ ανέβασε και το ηθικό όλων των παιχτών μας, οι οποίοι, αυτή τη στιγμή, στα πλαίσια του 5ου γύρου, δίνουν ένα ακόμη δύσκολο ματς απέναντι στη Σ.Α.Χανίων.
Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και την πορεία του Σ.Ο.Αιγάλεω στο επίσημο site της διοργάνωσης http://aethniki14.chessdom.com/ ενώ τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα και από το Chess-Results . Οι παρτίδες του ματς του 5ου γύρου εδώ.