30 Ιουν 2014

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2014 - 2ος & 3oς ΓΥΡΟΣ: ΜΙΑ ΗΤΤΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ

Στιγμιότυπο από το ματς του 3ου γύρου απέναντι στον Α.Σ.Παπάγου (ο Σ.Ο.Αιγάλεω στα αριστερά). Διακρίνονται ο Ντούσαν Λέκιτς και ο Αποστόλης Τσιροπούλας ενώ στο βάθος φαίνεται ο Γιάννης Σπυρακόπουλος και η Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση ( (φωτό από το επίσημο site της διοργάνωσης)
Με τους αγώνες του 2ου και του 3ου γύρου συνεχίστηκε χθες το 42ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής Κατηγορίας στο Ρίο της Αχαΐας.

Στο 2ο (πρωινό) γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετώπισε την περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα του Σ.Α. "Αργοναύτης" Κορινθίας. Απέναντι στον πανίσχυρο αντίπαλο οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω προσπάθησαν για το καλύτερο παλεύοντας όλες τις παρτίδες ενώ σε ορισμένες σκακιέρες χάθηκαν ευκαιρίες για θετικά αποτελέσματα. Τελικά όμως οι έμπειροι και ισχυροί σκακιστές του "Αργοναύτη" κατάφεραν να επιβληθούν σε όλες τις σκακιέρες διαμορφώνοντας το τελικό σκορ του ματς στο βαρύ 10-0...

Το φύλλο αγώνος του ματς έχει ως εξής:

Α' Εθνική 2014 - 2ος γύρος:
Σ.Α. "Αργοναύτης" Κορινθίας - Σ.Ο.Αιγάλεω : 10-0

Socko B.- Lekic D. : 1-0
Socko M. - Τσιροπούλας Α. : 1-0
Georgiev K. - Λιάσκος Λ. : 1-0
Σανδαλάκης Α. - Τσαγκαρόπουλος Σ. : 1-0
Ιορδανίδου Ζ. - Λιάπη-Ζενεμπίση Φ. : 1-0
Σαλαχίδη Ρ. - Λιάπη-Ζενεμπίση Ε. : 1-0
Κόκκοτα Φ. - Παλιούρα Π. : 1-0
Τζουγανάκης Π. - Ρηγάτος Π. : 1-0
Κελίρης Α. - Καλόφωνος Π. : 1-0
Χατζηνικολάου Α. - Κασιούμης Β. : 1-0

Το απόγευμα στον 3ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω είχε απέναντί του έναν επίσης ισχυρό αντίπαλο, τον Α.Σ.Παπάγου. Το ματς προδιαγραφόταν αμφίρροπο και η εξέλιξη δικαίωσε αυτή την πρόβλεψη αφού οι δύο ομάδες ήταν διαρκώς κοντά στο σκορ και το αποτέλεσμα ξεκαθάρισε στο τέλος. Ο Σ.Ο.Αιγάλεω προηγήθηκε με 3-1, όμως στη συνέχεια το ματς ήρθε στο 4-4 και όλα κρίθηκαν στις δύο τελευταίες παρτίδες με τη Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση να νικά την Πηνελόπη Μιχαηλίδου αλλά τον Παναγιώτη Ρηγάτο να χάνει, μετά από μαχητική παρτίδα, από το Βασίλη Παπασημακόπουλο. Έτσι το ματς έληξε ισόπαλο 5-5, αποτέλεσμα δίκαιο που μάλλον άφησε και τις δύο ομάδες ικανοποιημένες αφού έφυγαν με τουλάχιστον ένα βαθμό η καθεμία. Στα θετικά του ματς για το Σ.Ο.Αιγάλεω η καλή εμφάνιση στις αντρικές σκακιέρες και οι πρώτοι πόντοι για το Βασίλη Κασιούμη και τη Βούλα Παλιούρα.

Το φύλλο αγώνος του ματς έχει ως εξής:

Α' Εθνική 2014 - 3ος γύρος:
Σ.Ο.Αιγάλεω - Α.Σ.Παπάγου : 5-5

Lekic D. -Zysk R. : 0,5-0,5
Τσιροπούλας Α. - Παπασημακόπουλος Α. : 0,5-0,5
Λιάσκος Λ. - Παναγιωτακόπουλος Γ. : 0,5-0,5
Σπυρακόπουλος Ι.- Ζενέλης Κ. : 1-0
Λιάπη-Ζενεμπίση Ε. - Μαρκαντωνάκη Χ. : 0-1
Λιάπη-Ζενεμπίση Φ. - Μιχαηλίδου Π.: 1-0
Παλιούρα Π. - Ανθοπούλου Ι. : 0,5-0,5
Ρηγάτος Π. - Παπασημακόπουλος Β. : 0-1
Καλόφωνος Π. - Τσεκμές Δ. : 0-1
Κασιούμης Β. - Μαγκλάρας Δ. : 1-0 

Στον 4ο γύρο ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει τον Ο.Φ.Σ. Καβάλας. και θα παλέψει για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και την πορεία του Σ.Ο.Αιγάλεω στο επίσημο site της διοργάνωσης http://aethniki14.chessdom.com/ ενώ τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα και από το Chess-Results . Οι παρτίδες του ματς του 4ου γύρου εδώ.