3 Ιουλ 2014

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2014 - 6ος ΓΥΡΟΣ: ΗΤΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΚΕΡΑΥΝΟ" ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Εξαιρετική παρτίδα και νίκη επί του γκρανμαίτρ και Πρωταθλητή Ελλάδας Γιάννη Παπαδόπουλου για τον Αποστόλη Τσιροπούλα στον 6ο γύρο. Ο Αποστόλης έχει πολύ δύσκολο έργο στη 2η σκακιέρα όμως παλεύει γερά όλες τις παρτίδες του, γεγονός που του φέρνει θετικά αποτελέσματα σαν αυτό.
Με τις συναντήσεις του 6ου γύρου συνεχίστηκε χθες το απόγευμα το το 42ο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Α' Εθνικής Κατηγορίας που διεξάγεται στο Ρίο της Αχαΐας. 

Ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω βρέθηκε αντιμέτωπος με την ομάδα του Μ.Α.Π.Ο. "Κεραυνός" Ωραιοκάστρου από την οποία ηττήθηκε με σκορ 4-6. Για ακόμη μια φορά οι σκακιστές μας προσπάθησαν για το καλύτερο και σύμφωνα με την εξέλιξη των παρτίδων είχαν τύχες για ένα θετικό αποτέλεσμα όμως τελικά δεν τα κατάφεραν. 

Highlight του ματς από την πλευρά του Σ.Ο.Αιγάλεω ήταν αδιαμφισβήτητα η πολύ όμορφη νίκη του Αποστόλη Τσιροπούλα επί του γκρανμαίτρ και Πρωταθλητή Ελλάδας Γιάννη Παπαδόπουλου! Αυτή, βέβαια δεν είναι η πρώτη νίκη του Αποστόλη επί γκρανμαίτρ καθώς στο παρελθόν είχε νικήσει και το Σπύρο Καπνίση. Κρίμα που αυτό το εξαιρετικό ατομικό αποτέλεσμα δε συνοδεύτηκε από ένα θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα.

Το φύλλο αγώνος του ματς έχει ως εξής:

Α' Εθνική 2014 - 6ος γύρος:
Σ.Ο.Αιγάλεω - Μ.Α.Π.Ο. "Κεραυνός" Ωραιοκάστρου: 4-6

Lekic D. -Indjic A. : 0-1
Τσιροπούλας Α. - Παπαδόπουλος Ι. : 1-0
Λιάσκος Λ. - Ίσκος Α. : 0,5-0,5
Τσαγκαρόπουλος Σ..- Μύτιγκας Σ. : 0,5-0,5
Λιάπη-Ζενεμπίση Ε. - Velcheva M. : 0-1
Λιάπη-Ζενεμπίση Φ. - Τσολάκη E.: 0-1
Παλιούρα Π. - Γαλάνη Δ. : 0,5-0,5
Ρηγάτος Π. - Παπακωνσταντίνου Δ. : 0-1
Καλόφωνος Π. - Πατεράκης Ε. : 0,5-0,5
Κασιούμης Β. - Τριανταφυλλίδης Μ. : 1-0 

Στον σημερινό 7ο και τελευταίο γύρο (ο οποίος είναι πρωινός και βρίσκεται σε εξέλιξη), ο Σ.Ο.Αιγάλεω αντιμετωπίζει την ομάδα του Σ.Μ.Σ.Ελευσίνας σε ένα ματς που θα κρίνει την παραμονή και των δύο ομάδων στην κατηγορία ή την επιστροφή τους στον Π.Ο.Α. Σε τέτοια κρίσιμα ματς είναι δύσκολο να γίνουν προγνωστικά όμως είναι βέβαιο ότι οι σκακιστές του Σ.Ο.Αιγάλεω θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους!

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα και την πορεία του Σ.Ο.Αιγάλεω στο επίσημο site της διοργάνωσης http://aethniki14.chessdom.com/ ενώ τα αποτελέσματα και τα στατιστικά των ομάδων είναι διαθέσιμα και από το Chess-Results . Ζωντανή μετάδοση των παρτίδων του ματς του 7ου γύρου εδώ.