6 Ιουλ 2014

Α' ΕΘΝΙΚΗ 2014 - 7ος ΓΥΡΟΣ: ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΜΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΚΑΙ 18η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ!

Στιγμιότυπο από το ματς του 6ου γύρου απέναντι στον "Κεραυνό" Ωραιοκάστρου. Διακρίνονται δεξιά ο Σπύρος Τσαγκαρόπουλος και, στο βάθος, οι αδερφές Ειρήνη και Φιλίππα Λιάπη-Ζενεμπίση (φωτό από το επίσημο site της διοργάνωσης)
Μετά από ένα δύσκολο και ιδιαίτερα αγχωτικό ματς στον 7ο και τελευταίο γύρο του 42ου Πανελλήνιου Ομαδικού Πρωταθλήματος Α' Εθνικής Κατηγορίας, ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω αναδείχθηκε ισόπαλος 5-5 με την ομάδα του Σ.Μ.Σ. Ελευσίνας.

Το ματς, λόγω της βαθμολογικής του σημασίας, δημιούργησε ιδιαίτερο άγχος στους σκακιστές και των δύο ομάδων με αποτέλεσμα πάνω στη σκακιέρα να υπάρξουν εκατέρωθεν ανατροπές. Με βάση, πάντως, την εξέλιξη των παρτίδων του ματς, που τελείωσε αργά το μεσημέρι, το τελικό σκορ κρίνεται δίκαιο και άφησε και τις δύο ομάδες ικανοποιημένες αφού τελικά οι 7 βαθμοί αποδείχθηκαν αρκετοί για την ισοβαθμία στις θέσεις 13-20 της τελικής κατάταξης, γεγονός που σημαίνει ότι και οι δύο ομάδες εξασφάλισαν τελικά την απευθείας συμμετοχή τους στην τελική φάση της διοργάνωσης το 2015!

Το φύλλο αγώνος του ματς έχει ως εξής:

Α' Εθνική 2014 - 7ος γύρος:
Σ.Ο.Αιγάλεω - Σ.Μ.Σ.Ελευσίνας: 5-5

Lekic D. -Χριστοδούλου Π. : 0,5-0,5
Τσιροπούλας Α. - Γαζής Ε. : 0,5-0,5
Λιάσκος Λ. - Κωστόπουλος Ε. : 0-1
Τσαγκαρόπουλος Σ..- Σούκος Κ. : 0,5-0,5
Λιάπη-Ζενεμπίση Ε. - Τερζιδάκη Α. : 0-1
Λιάπη-Ζενεμπίση Φ. - Τσαβαρή Χ.: 1-0
Παλιούρα Π. - Γαλάτη Α. : 1-0
Ρηγάτος Π. - Ράγιος Κ. : 0,5-0,5
Καλόφωνος Π. - Κουσκούτης Γ. : 0,5-0,5
Κασιούμης Β. - Μαξιλάρης Α. : 0,5-0,5

Μετά την άρση της ισοβαθμίας ο Σκακιστικός Όμιλος Αιγάλεω κατέλαβε την 18η θέση (σε 32 ομάδες) και πέτυχε τον βασικό αντικειμενικό του στόχο που ήταν η είσοδος στην 20άδα του πρωταθλήματος. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Σ.Ο.Αιγάλεω πετυχαίνει να τερματίσει στην 20άδα (η προηγούμενη  ήταν πέρυσι, το 2013) γεγονός που δείχνει ότι η ομάδα έχει ανεβάσει το επίπεδο και την απόδοσή της. Ιδιαίτερα δε σημαντικό είναι το γεγονός, ότι με εξαίρεση τον ΙΜ Ντούσαν Λέκιτς, οι υπόλοιποι δέκα σκακιστές που αγωνίσθηκαν στο πρωτάθλημα προέρχονται όλοι από τα σπλάχνα της ομάδας.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα και στατιστικά της ομάδας του Σ.Ο.Αιγάλεω υπάρχουν εδώ ενώ αποτελέσματα και αναφορές για το πρωτάθλημα είναι διαθέσιμα στο επίσημο site της διοργάνωσης http://aethniki14.chessdom.com/ και στο Chess-Results. Φωτογραφίες από τη συμμετοχή του Σ.Ο.Αιγάλεω στη διοργάνωση είναι διαθέσιμες εδώ.