11 Δεκ 2013

ΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ ΣΤΟ FINAL-8 Η ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ!

Κάποια από τα παιδιά που στελεχώνουν αυτήν τη θαυμάσια ομάδα σε παλιότερη απονομή επάθλων σε αντίστοιχη διοργάνωση. Ας ελπίσουμε ότι την Κυριακή θα βρίσκονται, για ακόμη μια φορά, στο βάθρο των νικητών! Καλή επιτυχία παιδιά!
Για μια ακόμη φορά η ομάδα των παίδων του Σ.Ο. Αιγάλεω προκρίθηκε στους νοκ άουτ αγώνες της τελικής οκτάδας του Πρωταθλήματος Παίδων κάτω των 16 ετών, όπου θα δώσει τη μάχη για μια ακόμη σημαντική διάκριση. Μάλιστα προκρίθηκε ως 1η και θα κονταροχτυπηθεί την Παρασκευή (13/12) με την 8η ομάδα της πρώτης φάσης που θα είναι ο αξιόμαχος Παράδεισος Αμαρουσίου. Σε περίπτωση πρόκρισης η  ομάδα μας θα αντιμετωπίσει στον κρίσιμο ημιτελικό του Σαββάτου το νικητή του αγώνα Α.Σ. Λαυρίου - Φυσιολάτρη Νικαίας. Οπότε η κατάταξη της πρώτης φάσης έχει ως εξής:
1.Σ.Ο.Αιγάλεω                   9β 23,5π
2.Π.Σ.Περιστερίου               9β 23π
3.Σκακιστική Επικοινωνία        8β
4.Ε.Ο.Α.Ο."Φυσιολάτρης Νικαίας" 7β 20π
5.Α.Σ.Λαυρίου                   7β 19π
6.Α.Ο."Ζήνων" Γλυφάδας          7β 17,5π
7.Φ.Ο.Ελληνικού                 6β 18π
8.Α.Ο.Παράδεισος Αμαρουσίου     6β 18
 
Οπότε τα ζευγάρια των προημιτελικών, μετά την εξισορρόπηση χρωμάτων που προβλέπει η προκήρυξη, είναι τα εξής:
- Σ.Ο. Αιγάλεω - Α.Ο. Παράδεισος Αμαρουσίου
- Π.Σ. Περιστερίου - Φ.Ο. Ελληνικού
- Σκακιστική Επικοινωνία - Α.Ο. "Ζήνων" Γλυφάδας
- Α.Σ. Λαυρίου -Φυσιολάτρης Νικαίας
 
Σε περίπτωση ισοπαλίας, θα ακολουθήσει  αγώνας ράπιντ μεταξύ των δυο ομάδων με τις ίδιες συνθέσεις και σε περίπτωση νέας ισοπαλίας προκρίνεται η ομάδα που κατέλαβε την υψηλότερη θέση στην πρώτη φάση της διοργάνωσης.
 
Και λίγα λόγια για την ομάδα μας που μας κάνει κάθε χρόνο να νιώθουμε  υπερήφανοι. Είναι μια ομάδα παιδιών (Πολυχρόνης Δρακόπουλος, Παναγιώτης Καλόφωνος, Δημήτρης Λαδάς, Γιάννης Μαργαρίτης, Ειρήνη Λιάπη, Φιλίππα Λιάπη, Γιώργος Καραγιάννης και Νίκος Καυκαλάς) που εντυπωσίασε στο παρελθόν με τις συνεχόμενες διακρίσεις αρχικά στο Πρωτάθλημα Παμπαίδων (κάτω των 12 ετών). Συγκεκριμένα κατέκτησε την 3η θέση στην Αττική το 2008, την 1η το2009, την 1η το 2010 και τη 2η το 2011, ενώ το 2012 διέπρεψε στην κατηγορία των παίδων (κάτω των 16 ετών) κατακτώντας τη 2η θέση. Στη φετινή διοργάνωση στόχος μας είναι να αγωνιστεί σε ένα ακόμη μεγάλο τελικό.
 
Και μια μικρή ιστορική αναδρομή  στη διοργάνωση: Η ομάδα του Σ.Ο. Αιγάλεω, εκτός από πέρυσι, είχε συμμετάσχει σε τελικό Πρωταθλήματος κάτω των 16 ετών το 2004, όπου ηττήθηκε από την ομάδα του Φυσιολάτρη και κατετάγη 2η. Επιπρόσθετα, έχει κατακτήσει την 3η θέση το 2007, ενώ η αγαπημένη της θέση είναι μάλλον η 5η όπου κατετάγη το 2005, το 2006, το 2008 και το 2011, ενώ 6η ήταν το 2009.
 
Ακόμη θα πρέπει να σημειώσουμε ότι φέτος η ομάδα των παμπαίδων δεν κατάφερε να προκριθεί στην τελική φάση. Όμως διαθέτει πολύ μικρό μέσο όρο ηλικίας και είναι βέβαιο ότι σε μερικά χρόνια θα φέρει ανάλογες επιτυχίες και αυτή! Αλλά, για να επιτύχει το στόχο της, χρειάζεται σκληρή δουλειά και πολλούς αγώνες!